Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Internetom sa šíri Nostradamovo proroctvo: Hit Gangnam style je predzvesť konca sveta!

Falošná správa Zobraziť galériu (3)
Falošná správa (Zdroj: in2eastafrica.net)

BRATISLAVA - Po internete začala kolovať za vlasy pritiahnutá, ale zároveň desivá historka, podľa ktorej tanečné šialenstvo v podobe "Gangnam Style" ohlasuje koniec sveta. Mal to vraj predpovedať samotný Nostradamus.

Kto presne spôsobil šírenie tejto správy nie je známe, ale zdroj sa odvoláva na citát pripisovaný legendárnemu lekárnikovi a renomovanému veštcovi Nostradamovi. "Z pokojného rána koniec príde, až tancujúci kôň deväť kruhov dosiahne," tak by mala znieť apokalyptická predpoveď.

Samozrejme tento výmysel sa začal spájať so zvláštnym tancom kórejského rapera PSY, ktorého videoklip k piesni Gangnam Style na internete zaznamenal nebývalý úspech. Kórea pritom býva označovaná za "Krajinu pokojného rána" a počet videní klipu na Youtube má už okolo 850 miliónov, pričom do konca roka by mohol dosiahnuť miliardu, čiže 9 núl.

Tieto časti do seba perfektne zapadajú, takže sa hneď vytvorila súvislosť s koncom sveta, ktorý má údajne určovať mayský kalendár na 21. decembra 2012. A hoci autorovi koláže uverejnenej na stránke 9gag.com išlo iba o srandu, ťažko už niektorých presvedčí, že ho nemajú brať vážne.

Internetom sa šíri Nostradamovo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: in2eastafrica.net)

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu