Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

TOP 5 sviatočných reklám: Z týchto cítiť naozajstnú atmosféru Vianoc!

(Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA – Vianoce už prišli! A k nim neoddeliteľne patria aj vianočné reklamy, ktoré už pred niekoľkými týždňami ovládli naše televízne obrazovky. Existujú dva typy ľudí – tí, ktorým dopĺňajú pravú vianočnú atmosféru a tí, ktorí ich z duše nenávidia. My sme však vybrali tie najlepšie reklamy všetkých čias, ktoré si získali takmer každého.

1. Vianoce už prišli, Vianoce už prišli!

Keď v televízii uvidíte kolónu červených nákladiakov Coca-Cola prechádzajúcich zasneženou krajinou, ktoré rozsvecujú všetko, okolo čoho prejdú a získaju si pohľad každého, kto ju zbadá, viete, že Vianoce sú blízko. Podkladová pieseň „Holidays are coming!“ (u nás známe ako „Vianoce už prišli!“) to len potvrdzuje. Jedna z najznámejších reklám vôbec uzrela svetlo televíznych obrazoviek v roku 2001, keď sa nápojový gigant Coca-Cola rozhodol prepracovať svoje reklamné kampane tak, aby oslovili nielen toho amerického, ale divákov zo všetkých kútov sveta.

2. Staré dobré Zlaté stránky

Reklama na telefónny zoznam Yellow Pages (Zlaté stránky) sa v roku 1997 preslávila vo Veľkej Británii a od premiéry ju možno na televíznych obrazovkách počas vianočných sviatkov, tak ako iné obľúbené spoty, vídať každý rok. Pol minútový rozkošný príbeh si získal takmer každého – chlapček je príliš nízky na to, aby mohol pod imelom spečatiť lásku so svojou vysokou nápadníčkou, a tak berie do rúk hrubočizný telefónny zoznam, ktorý ho v ošemetnej situácii zachráni. Staré dobré Zlaté stránky!

3. Tiene

John Lewis, britský obchodný reťazec, predstavil vianočnú kampaň s názvom „Shadows“ (Tiene) v roku 2007. Dvanásť mesiacov na to, táto reklama vyhrala ocenenie Epica Awards 2008 za kreativitu. Potenciálne darčeky sú naukladané tak, aby ich tieň zobrazoval obdarovávaného. Odkaz reťazca: John Lewis má perfektný darček pre každého.

4. On existuje!

Reklama na obľúbené cukríky M&M´s nepatrí medzi tie, v ktorých bije do očí silný dôraz kladený na predaj produktu doplnený sentimentálnou hudbou a nudným dialógom. Práve naopak, niekoľkosekundový spot je plný humoru a znakov typických pre animované postavičky - žltého a červeného M&M. V jednoduchom príbehu je skrytý odkaz spoločnosti Mars, ktorá naznačuje, že M&M´ sú také dobré, že prekonali aj Santa Clausa. Na televíznych obrazovkách sa objavuje pravidelne už od roku 1996.

5. Snehuliak

Anglická spoločnosť Barr Soft Drinks predávajúca nealkoholické nápoje spustila svoju prvú vianočnú reklamu v roku 2006. Minútové video zobrazuje príbeh chlapca a jeho bieleho kamaráta z filmu Raymonda Brigga – Snehuliak. Po tom, čo sa hrdzavý školák napije z plechovky, snehuliak ožije a vezme ho na obhliadku Škótskom. Kreslený príbeh dopĺňa pieseň „Walking in the air“ v podaní Bena Robinsona, člena chlapčenského zboru zo školy v Edinburghu.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu