Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mág

Životopis Paula Coelha Zobraziť galériu (3)
Životopis Paula Coelha

Neuveriteľný príbeh Paula Coelha, chlapca, ktorý sa narodil mŕtvy, koketoval so samovraždou, trpel v psychiatrických liečebniach, vstúpil do sveta drog, vyskúšal rôzne formy sexu, uväznila ho diktatúra, no stal sa z neho jeden z najčítanejších autorov sveta. O tom všetkom píše v knihe Mág významný brazílsky novinár a scenárista Fernando Morais, ktorý mal k dispozícii všetky Coelhove denníky.

Coelho poskytol autorom všetky informácie a denníky, no knihu si pred vydaním prečítať nechcel. „Autori mali všetko, čo som si od mladosti zapisoval. Je to 170 zošitov,“ hovorí P.Coelho. „A ako viete, denník si človek píše skôr v okamihoch pochmúrnej nálady. Na tej biografii pracovalo dosť ľudí a autor na jej dopísanie potreboval štyri roky. Nakoniec vzniklo obsiahle dielo a hoci to je neautorizovaná biografia, čitatelia na ňu reagovali veľkolepo.“

Milovníci Paula Coelha majú naozaj jedinečnú príležitosť, ako hlbšie pochopiť dielo spisovateľa, ktorý predal vyše sto miliónov svojich kníh a dokázal sa stať najprekladanejším žijúcim autorom na svete. Morais bez predsudkov a bez príkras popisuje skúsenosti, ktoré budúceho spisovateľa formovali – vzťahy s rodičmi, pobyty v psychiatrických liečebniach, rozmanité sexuálne zážitky, inklinácia k satanizmu, stretnutie so smrťou, znovuobjavenie viery a tvorivé úspechy. Osobnosť a životná cesta Paula Coelha ako na dlani.

Morais čitateľov rovnako vecne a zasvätene zoznamuje s Coelhovým každodenným životom, pracovnými aj inými návykmi, vzťahmi so spolupracovníkmi i ďalšími ľuďmi. A ak si myslíte, že všetko len v pozitívnom duchu, budete prekvapení. Morais totiž využíva svoj investigatívny pud a nebojí sa poukazovať aj na tienisté stránky Coelhovho života. Na jeho egoizmus, zahľadenosť do seba. Mág je strhujúca životná púť pophviezdy, ktorej dvoria princovia, šejkovia, kráľovné aj prezidenti.

 

Prečítajte si ukážky z knihy „Mág“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu