Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Momenty zo života vydatej ženy

Knižná novinka Momenty zo života vydatej ženy
Knižná novinka Momenty zo života vydatej ženy

Keď som sa vydávala, bola som veľmi mladá a nevedela som, že rovnako ako sa striedajú ročné obdobia, slnko a dážď alebo fázy Mesiaca, menia sa aj fázy manželstva. Nik mi to nepovedal a žiadne povinné čítanie pre vydaté ženy som nenašla.

Dnes viem, že sú také dni, keď sme plné šťastia a radosti, lebo nám je dopriate mať muža, s ktorým chceme prežiť svoj život. Tešíme sa z našich detí, lebo si uvedomujeme, že mať svoju rodinu je veľká vzácnosť. Reportáž zo života vydatej je aj o iných dňoch. Napríklad aj o takých, keď si vydatá žena opakuje mantru: „Nezabiješ, nezosmilníš, nezabiješ, nezosmilníš...“ Lebo byť šťastne vydatá dá niekedy poriadne zabrať.

Tak aký si dnes mala deň, žena vydatá?

O autorke

Gabriela Revická je vydatá (1990) a s manželom Patrikom majú dve dcéry. Podniká v oblasti cestovného ruchu (1996) ako lektorka a promotérka slovenského vidieka. Je autorkou viacerých nekomerčných projektov, jedným z nich je i dvojjazyčná publikáciu Ukážem Ti Slovensko(2009). Viac informácií na stránke www.revicka.sk

 

 

Kniha vychádza vo vydavateľstve Talentum na 160 stranách.

Maloobchodná cena je 6,99 EUR.

Knihu si môžete kúpiť v sieti kníhkupectiev Panta Rhei.

 

Úryvok z knihy:

 

Zo života vydatých žien

 

Zo života ženy vydatej pätnásť rokov

„Láska, si hladný?“ „Prečo, už som podľa teba nervózny?“ „Nie, ale naberiem ti, ak chceš.“ „Tak naber!“ „Juro, dáš si aj ty, však?“ spýtala sa priateľa, ktorý bol u nich na návšteve. „Áno, rád.“ Prestrela a vyložila na stôl pekne upravené jedlo. „Teda, ale to máš doma zabehnuté, kamoš!“ povedal Juro. „Som ženatý pätnásť rokov! Moja žena vie najlepšie, čo potrebujem,“ povedal spokojne.

 

Zo života ženy vydatej dvadsaťpäť rokov

Muž sa rozprával so svojimi kamarátmi na terase. Popíjali pivo. Zrazu vstal a nervózne prešľapoval pri stole, ale rozprával sa s nimi ďalej a čímsi veľmi nahlas argumentoval. Na druhom konci terasy sedeli tri ženy, ich manželky. Jedna bola vydatá desať rokov, druhá pätnásť rokov a tá tretia, Helena, dvadsaťpäť rokov. „Zajko, choď sa vycikať,“ povedala Helena svojmu mužovi, keď videla, že nervózne prešľapuje. „Ty odkiaľ vieš, že potrebuje cikať?“ spýtala sa prekvapene žena vydatá pätnásť rokov. „Vidím, nie?“ povedala Helena. „Pozri,“ ukázala pohľadom a usmiala sa. „Už ide.“ „Netušila som, že o desať rokov odhadnem, kedy mu treba cikať.“ „Keď teraz odhadneš, kedy je hladný, je pravdepodobné, že neskôr rozoznáš aj potreby ďalšieho otvoru,“ smiala sa. „Ja zatiaľ po desaťročnej manželskej praxi viem odhadnúť iba to, kedy má plné niečo iné medzi nohami...“ „To je pravda, dva otvory musia mať vyprázdnené a jeden plný,“ súhlasila dlhoročná manželka Helena. „Ktorý plný?“ spýtala sa žena vydatá desať rokov. „No predsa žalúdok!“ skríkla naraz s Helenou žena vydatá pätnásť rokov.

 

Zo života ženy vydatej štyridsať rokov

„Mami, dáš si kávu?“ spýtala sa vydatá dcéra svojej mamy. „Áno.“ „Oci, dáš si kávu?“ spýtala sa vydatá dcéra otca. „Áno, dá si,“ odpovedala mama skôr, než otec zvážil vlastnú odpoveď. „Mami, daj si koláč.“ „Hm, je dobrý,“ povedala mama. „Otec, ochutnaj!“ povedala dcéra. „On nebude,“ odpovedala mama. „Mami, prečo za neho stále odpovedáš, veď sa pýtam otca?!“ „Ozaj, prečo?“ spýtal sa otec. „No a nemám pravdu?“ bránila sa mama. „Žijem s ním štyridsať rokov!“ Otec sa zasmial a na krátky okamih sa zamyslel. Čo keby sa rozhodol po rokoch zmeniť názor na sladké...

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu