Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nová zem

Nová zem
Nová zem

Eckhart Tolle je skúsený autor, ktorý svojimi kniha už inšpiroval milióny čitateľov na celom svete a v podobnom duchu sa nesie aj jeho novinka v slovenskom preklade. Podtitulom knihy Nová zem je totiž výzva – „Uvedomte si zmysel svojho života“. Ako? Tolle považuje za koreň zla ego, ktoré v nás prebúdza túžbu byť stále lepší, bohatší a úspešnejší. Ego používa ľudí ako nástroje, aby dosiahlo svoje ciele a len čo to dosiahne, iba na krátky okamih sa uspokojí...a potom sa opäť púšťa do naháňania ďalších „trofejí“. Práve toto ego spúšťa v nás poruchy, ktoré potom vyúsťujú do negatívnych a emocionálnych prejavov.

Takto znie hlavné posolstvo knihy Nová zem od Eckharta Tolleho. Rozoberá v nej podstatu a funkciu ega, ktoré nám prináša len ďalšie utrpenia a nikdy nevedie k trvalému šťastiu. Tolle pripomína, že trvalé šťastie nájdeme naozaj iba v prítomnom okamihu, nie postrkovaný „nenásytným“ egom. Všetko, čo je dôležité, je žiť tu a teraz. V tejto chvíli.

Odkaz Tolleho je hlboký a pritom jednoduchý. V jednotlivých kapitolách sa venuje túžbe mať viac a viac, skrytým pocitom nešťastia, stotožňovaním sa vecami, či pravdou – tou relatívnou i absolútnou. To všetko vysvetľuje autor zrozumiteľným spôsobom. Knihu rozdelil na množstvo malých kapitol, ktoré sú mozaikou stručných a jasných myšlienok. Zaujímavé na knihe je, že z nej dýcha história, biblickosť, budhizmus i taoizmus, ale zároveň je nová, moderná. Plná aktuálnych myšlienok.

 

Prečítajte si ukážky z knihy „Nová zem“.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu