Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Opäť je tu nový Grisham!

Nech napíše tento majster právnických thrillerov čokoľvek, fanúšikovia sú nadšení. Mnohí milujú práve jeho právnické thrillery, no Grisham dokáže prekvapiť a potešiť aj knihami z iných oblastí. Najnovšie sa ukázal ako majster slova v novinke Hra o pizzu, v ktorej opisuje príbeh talentovaného hráča amerického futbalu Ricka.

Tomu sa troma zbabranými prihrávkami podarí pokaziť takmer vyhratý zápas svojho tímu, dostáva výpoveď a tlač ho označí za najväčšieho trkvasa v dejinách profesionálneho športu.

Rick je zničený, zvažuje koniec kariéry, no v tých najťažších chvíľach prichádza nová ponuka – z Parmy. V Taliansku hrajú chlapíci hlavne z lásky k hre – za pizzu a pivo po zápase. Rick sa nechá nahovoriť a odchádza do Európy, kde sa chce ukryť pred útokmi tlače aj rozzúrených fanúšikov svojho bývalého tímu. Tam ho očarí nielen dobré jedlo, víno a krásne ženy, ale aj ochota nových spoluhráčov prijať ho medzi seba. S prekvapením zisťuje, že hoci miestna úroveň hry sa s tou americkou nedá ani porovnať, také nadšenie v amerických tímoch nikdy nezažil. Novinári však stále striehnu na každú jeho chybu a vy netrpezlivo čakáte, či sa podarí Rickovi vyrovnať sa s minulosťou, zabudnúť a prekročiť svoj tieň. Dokáže sa Rick znova tešiť z hry? Nesklame dôveru, ktorú do neho vkladajú noví talianski priatelia?

John Grisham sa opäť ukázal ako vynikajúci rozprávač. „Keď som bol pred tromi rokmi v Bologni robiť prieskum pre môj román Maklér, narazil som tam na americký futbal. Bolo to neuveriteľné,“ spomína s úsmevom J.Grisham. V Parme potom sledoval tréningy tamojšieho mužstva, ktoré viedol Američan. V knihe je niekoľko vtipných a roztomilých situácií, ktoré vyplývajú z Rickovej neznalosti Talianska. Krajinu totiž pozná akurát z mafiánskych filmov...

Grisham tiež prejavuje starostlivú znalosť Talianska, tamojších zvykov, atmosféry a samozrejme jedla, ktoré miluje. „V prvom rade je to proscuitto s melónom. Potom plnené tortellini a napokon plnené opekané kuriatko. No a ku všetkému servírované vynikajúce talianske víno Barolo,“ nadchýna sa Grisham.

Prečítajte si ukážky z knihy „Hra o pizzu“.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu