Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Čítanie zlepšuje váš život

PR článok Zobraziť galériu (4)

Inšpirujte sa nechajte si odporučiť dobré čítanie. Knihy vám totiž zlepšujú život. Čím viac príbehov prečítate, tým viac máte podľa štúdie v časopise Science, schopnosť vcítiť sa do emócií a myšlienok druhých ľudí. A to znamená, že máte pre okolitý svet väčšie pochopenie a dokážete oveľa lepšie nadväzovať vzťahy.

Nájdite si teda opäť cestu ku knihám. Objavte čaro príbehov a vyberte si čítanie podľa svojho vkusu. Je tu nový sprievodca svetom kníh Knižný kompas.
Recenzenti, prekladatelia, literárni fajnšmekri a knihomoli radia, čo sa oplatí čítať a prečo.
Trilery, ženské a historické romány, knihy pre deti, literatúra faktu.
Bestsellery, z ktorých si vyberie každý.

Knižný kompas odporúča napríklad aj tieto 3 novinky

Jo Nesbo: Macbeth
Hra o moc, nenásytnosť a temné zákutia ľudskej mysle dokážu ovplyvňovať a ničiť životy iných. Nesbø to majstrovsky opísal vo vyše 500-stranovom príbehu, ktorému nechýba typická nesbovská dynamika, akčnosť, švih a silné postavy.

Čítanie nám zvyšuje IQ a zlepšuje pamäť.

Fiounnuala Kearneyová: Lavína
„Silný príbeh Jess, ktorá spoznáva svoju dospelú dcéru Annu až po jej tragickej smrti. To, ako odkrývaním tajomstiev z Anninho života postupne nachádza cestu k samej sebe, ma chytilo za srdce. Dojemné čítanie o veľkej strate a nádeji mi doprialo záplavu emócií, sĺz aj úsmevu,“ odporúča riaditeľka vydavateľstva Ikar Valeria Malíková.

Čítanie nám pomáha pochopiť druhých.

Agatha Christie: Vražda Rogera Ackroyda
Roger Ackroyd, bohatý podnikateľ a vdovec, bol muž, čo vedel priveľa. Vedel, že žena, ktorú miluje a chce sa s ňou oženiť, otrávila svojho prvého manžela. Vedel, že ju niekto vydieral, aj že si sama vzala život. Krátko po jej smrti mu príde list, z ktorého sa mal dozvedieť, kto je ten záhadný vydierač. Ibaže Ackroyd zomrie, skôr ako list dočíta – prebodnutý odzadu v obľúbenom kresle vo svojej pracovni.

Čítanie nám zvyšuje IQ a zlepšuje pamäť.

Zalistujte si v novom Knižnom kompase.

Knižný kompas – vaša cesta ku knihám – odporúča aj ďalšie podobné lahôdky s osobnými odporúčaniami tých, ktorí zasvätili život knihám a čítaniu.
Ak si objednáte akúkoľvek knihu z tejto kolekcie, môžete získať knihu Moja kuchárka - najlepšie recepty za zvýhodnenú cenu len 1 euro.

Čítanie zlepšuje pamäť a spomaľuje starnutie

Tak, ako joga precvičuje váš kardiovaskulárny systém, čítanie zlepšuje váš mozog. Podľa štúdie publikovanej v prestížnom vedeckom časopise Neurology je pravidelné čítanie významný prostriedok, ktorý spomaľujete proces starnutia mozgu a znižuje riziko Alzheimerovej choroby až 2.5 krát a stareckej demencie až o 32%.

Knihy z edície Knižný kompas sa nachádzajú v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný na viac ako 160 pobočkách po celej SR >>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu