Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Speváčka Marcella Molnárová má ďalšiu knihu pre deti, ich zúbky postráži víla Zublinka

Obal knihy Zúbková víla Zublika
Obal knihy Zúbková víla Zublika (Zdroj: Martinus.cz)

Slovenská speváčka Marcella Molnárová pred pár dňami uviedla do života svoj druhý knižný počin venovaný deťom. Po debute Hamko Mňamko chce malých čitateľov osloviť knižkou Zúbková víla Zublika. Prináša v nej veselé príbehy Zublinky a myšiaka Burka doplnené básničkami. Príbehy po každej kapitole uzatvára návšteva u zubára doktora Dobrého. Kniha má tak hravou formou podporovať starostlivosť detí o dentálnu hygienu.

"Mohla by byť malým mentorom, ktorý sprevádza deti k dobrej starostlivosti o zúbky, aby sa nebáli. Je tam silná prevencia, je to založené na tom, že čistý zub sa nekazí a zdravý zub nebolí," povedala Marcella Molnárová.

Speváčka ďalej priznala, že ju k písaniu veselých, ale poučných kníh pre deti v oboch prípadoch vyprovokovali lekári. Prvá vznikla po konzultácii s pediatričkou Katarínou Vicianovou, pri druhej asistoval stomatológ Milan Víťazka. Aj tretia knižka, ktorú už Marcella Molnárová pripravuje, bude venovaná detskému čitateľovi. "Pán doktor Robert Vlček vymyslel, aby som urobila knižku o sociálnych problémoch detí," potvrdila autorka.

Knihu Zúbková víla Zublika sprevádzajú pesničky na samostatne vydanom rovnomennom CD, ktoré naspievala autorkina dcéra Sophie Laura Molnárová. Oba tituly pokrstili známe tváre, ktoré majú možnosť vyskúšať si pôsobenie príbehov Zublinky a tiež pesničiek na vlastných potomkoch. Hlavnými krstnými rodičmi sa stali televízna redaktorka Andrea Šprochová a spevák Robo Opatovský.

Kniha Zúbková víla Zublika sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu