Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Príbeh, ktorý pozná celý svet

Obal knihy Nebo nie je výmysel
Obal knihy Nebo nie je výmysel

Toto je skutočný príbeh o tom, ako vyzerá nebo. Ak mu uveríte, bude váš zážitok z čítania oveľa väčší. Vychádza druhé vydanie svetového bestselleru Nebo nie je výmysel, tentoraz s filmovou obálkou. Hollywoodu totiž trvalo nezvyčajne dlho, takmer štyri roky, kým siahlo o tomto neuveriteľnom príbehu. Po knihe, ktorá má len niečo cez 180 strán, no preložili ju do vyše 30 jazykov, predalo sa z nej vyše 8 miliónov kusov a v rebríčku bestsellerov The New York Times sa držala v prvej päťke 49 týždňov.

Nebo nie je výmysel rozpráva o štvorročnom chlapcovi menom Colton. Jedného dňa dostal zápal slepého čreva. lekári predpokladali, že ide o črevnú chrípku a čakali, že choroba ustúpi. Neustupovala a po niekoľkých dňoch spozoroval jeho otec Todd Burpo na tvár svojho syna „tieň smrti“. Poznal ho veľmi dobre, ako pastor z miestneho kostola často navštevoval chorých a umierajúcich.

Hoci vedel, že si to nemôže finančne dovoliť, zobral syna z nemocnice a odviezol ho do väčšej, vzdialenej hodinu a pol od ich rodného mestečka. CT vyšetrenie ukázalo, že Colton má päť dní prasknuté slepé črevo a z toho otravu krvi. „Váš syn je na tom veľmi zle, otvoríme ho a uvidíme,“ povedal mu stroho chirurg pred operáciou. Až neskôr sa od sestričiek dozvedel, že v preklade to znamenalo minimálnu až žiadnu šancu na prežitie...

Colton napokon podstúpil náročnú operáciu a keď sa uzdravil, celá rodina jasala. Nikto však ani len netušil, čo všetko sa dozvedia vďaka jeho spomienkam. Colton postupne vyrozprával rodičom, ako počas operácie opustil vlastné telo a dostal sa do neba.
To, že neklamal, dokázal, keď presne popísal, čo jeho príbuzní robili v inej časti nemocnice, kým on ležal na operačnom stole. Opakoval slová ľudí, ktorých stretol v nebi, hoci predtým ich nikdy nevidel. Spomenul tiež udalosti, ktoré sa stali dávno predtým, ako prišiel na svet. Rodičov ohromil aj opismi a podrobnosťami o nebeskom kráľovstve. Popísal ho totiž presne tak, ako sa o ňom píše v Biblii, hoci v tom čase nevedel čítať.

Pochybnosti rodičov sa absolútne vytratili po tom, ako im Colton opísal stretnutie so svojou nenarodenou sestrou, o ktorej existencii nevedel. Práve potrat jeho mamy bol jeden z momentov, ktorý ich presvedčil...

Svoju neuveriteľnú cestu do neba a napäť opisuje v knihe Nebo nie je výmysel s nevšednou detskou úprimnosťou. Itafilm pustila do kín pred pár dňami rovnomenný film.  Je to príbeh, ktorý vyvolal medzi rodinami a komunitami na celom svete zásadné otázky týkajúce sa zmyslu života, viery a večnosti.
Nebo je podľa Coltona (ktorý má dnes už 15 rokov) dokonalá verzia Zeme. Nie je tam nikdy noc, každý má krídla, nikto nenosí okuliare, nepoužíva invalidný vozík, každý je mladý. Žiadne sedemdesiatročné unavené telá tam nenájdete...

Kniha Nebo nie je výmysel sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu