Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Autorku bestsellerov našli po niekoľkých dňoch mŕtvu v jej byte

Marsha Mehran
Marsha Mehran (Zdroj: bellaonline.com)

DUBLIN - Americkú spisovateľku iránskeho pôvodu Marshu Mehranovú, ktorá v ostatných rokoch žila najmä v Írsku, našli mŕtvu v jej byte v malej prímorskej obci na západe Zeleného ostrova. Informovali o tom dnes noviny Irish Independent.

Mehranová (36), ktorá vstúpila do povedomia čitateľov medzinárodným bestsellerom Chuť granátových jabĺk, vydaným v roku 2005 aj v slovenčine, bola mŕtva už niekoľko dní, keď jej telo objavil v stredu majiteľ bytu, ktorý si v obci Lecanvey v írskom grófstve Mayo prenajímala.

Polícia konštatovala, že začala vyšetrovať prípad ako náhle úmrtie s tým, že zatiaľ nič nenaznačuje podozrivé okolnosti. "Nenašli sme znaky vlámania ani cudzieho zavinenia," uviedla polícia v meste Westport.

Rodáčka z Teheránu emigrovala so svojou rodinou do Argentíny v roku 1979 po iránskej islamskej revolúcii. Neskôr sa presťahovala do USA a napokon do Írska, kde si našla manžela. Tam napísala svoj románový debut Chuť granátových jabĺk, odohrávajúci sa v ospalom írskom mestečku, kde si trojica mladých iránskych sestier otvorí exotickú kaviareň, ktorá postupne mení atmosféru obce.

Knihu preložili do mnohých jazykov a vydali v 20 krajinách; podľa jej predlohy natáča spoločnosť Matador Pictures celovečerný film v réžii Kirsten Sheridanovej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu