Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vyšlo nové vydanie Liečiteľa, nasledovať bude film!

Noah Gordon: Liečiteľ Zobraziť galériu (3)
Noah Gordon: Liečiteľ (Zdroj: Motýľ)

Megaúspešný pútavý príbeh Noaha Gordona Liečiteľ je o nezlomenej odvahe muža a nekonečnej láske ženy. Práve vyšlo obnovené vydanie tejto očarujúcej knihy a v máji uvidíte tento príbeh aj sfilmovaný!

Chudobná sirota Rob Cole bol obdarený vlohou, ktorá ho v tom období mohla viesť k napichnutiu na kôl; mal schopnosť pocítiť približujúcu sa smrť. Vzdelával sa rýchlo a vedel, že sa narodil, aby liečil a stal sa liečiteľom. Túžba naučiť sa čo najviac ho zaviedla z drsných a rušných anglických ciest na prepychové perzské dvory a na školu najväčšieho liečiteľa tých čias, Avicennu. Preoblečený za Žida sa moril ako chirurg vo vojne východných cisárstiev, bol podporovaný mocnými vládcami, no i ohrozovaný morom a krutými predsudkami mullahov a kňazov.  Popri čistom ohni učenia v ňom vždy horela rovnako silno vášeň k červenovlasej kráske, ktorú nikdy neopustil...

Výbornou správou pre milovníkov kina je, že prvého mája uvedie na plátna našich kín Bonton Film aj filmovú verziu Liečiteľa. V hlavnej úlohe sa predstaví vychádzajúca hviezda anglického filmového plátna Tom Payne (Luck, Waterloo Road), ktorý stvárňuje postavu liečiteľa Roba Colea. Jeho veľkú lásku Rebeccu si zahrala Emma Rigby. V ďalších významných úlohách diváci uvidia Oscarom oceneného Bena Kingsleyho (Gándhí, Schindlerov zoznam, Hugo), ktorý svoju tvár prepožičal postave Ibn Sinu, doktorovi všetkých doktorov, v západnom svete známemu pod menom Avicenna, a tiež Stellana Skarsgårda (Piráti Karibiku 2, Avengers: Pomstitelia, Dobrý Will Hunting, Muži, ktorí nenávidia ženy) v úlohe Barbera, Robovho prvého mentora.

Trailer k filmu:

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu