Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šťastie je nákazlivé

Šťastie je nákazlivé Zobraziť galériu (8)
Šťastie je nákazlivé (Zdroj: Ikar)

Je pravda, že naše dni sú vyťaženejšie, sme oveľa viac v strese, pod tlakom – finančným , pracovným, časovým. Ale máme pre vás dobrú správu. Existujú jednoduché stratégie, vďaka ktorým bude váš život pohodovejší a bude stáť za to. Aj s deťmi, povinnosťami a so všetkým.

Prečítajte si 7 knižných tipov portálu Topky.sk vrátane novinky Šťastná mama.

Žiadostivosť (J.R.Wardová)
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Žiadostivosť (J.R.Wardová)
Ten chlapík prišiel, aby sa postaral o spásu sveta. Lebo sme prehnití skrz-naskrz. Sedem smrteľných hriechov. Sedem duší, ktoré musí oslobodiť. A tak sa začína ďalší hrozivý zápas medzi démonom a Jimom Heronom, padlým anjelom so zatrpknutým srdcom. Po prvom hriechu Chamtivosti je tu Žiadostivosť. Isaac je zbeh zo špeciálnej armádnej jednotky. Za sebou má temnú minulosť a stáva sa terčom pre istého vraha. Očarí ho príťažlivá obhajkyňa Grier, no práve teraz nie je na to vhodný čas. Isaac musí zvládnuť boj s démonmi. A rozhodnúť, či jeho duša vojaka uverí, že pravá láska môže byť tou rozhodujúcou zbraňou proti temným silám.

Najdlhšia cesta (Nicholas Sparks)
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Najdlhšia cesta (Nicholas Sparks)
Dve dvojice. Rozdielne, delia ich od seba roky i skúsenosti...a predsa sa ich osudy pretnú s jasným posolstvom: aj tie najťažšie rozhodnutia nás môžu priviesť na neobyčajné cesty, ktoré ležia za hranicou zúfalstva a smrti a povedú nás až do najhlbších zákutí nášho srdca. Na jednej strane 91-ročný Ira, ktorý po dopravnej nehode uviazne na odľahlom mieste, bez pomoci sa usiluje zostať pri vedomí a zrazu sa mu zjaví dávno mŕtva manželka. Začnú spomínať na všetko, čo spolu prežili... Na strane druhej mladá Sophia, ktorá sa zaľúbi do kovboja Luka, no ich spoločnú budúcnosť môže zničiť Lukovo tajomstvo...

Šťastná mama (Meagan Francis)
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)
Šťastná mama (Meagan Francis)
Bez debaty súhlasíme – šťastné mamy vychovávajú šťastné deti. Nie každá mama je však šťastná, hoci miluje svoje deti a dala by za ne všetko. Jednoducho každodenné povinnosti a starosti ich ubíjajú. Zničené šaty a najmä postava; ovisnuté partie, ktoré dovtedy lákali pohľady mužov; menej peňazí a hypotéka na krku... Meagan je mama piatich detí a s tímom z časopisu Parenting ponúka desať tajomstiev, ktoré vám pomôžu užívať si materstvo, vytesniť nedôležité veci, nájsť si spriaznenú dušu, odradiť neodbytné vtierky...a proste byť šťastnejšou mamou. Buďte šťastná hneď teraz. Nie až keď deti vyrastú a hypotéka bude splatená.
Kauzu vyhral Boh (Karen
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)
Kauzu vyhral Boh (Karen Armstrongová)
Čo v skutočnosti znamená náboženstvo? Armstrongová sa pustila do neľahkej úlohy, ale už je natoľko skúsená, že jej kniha dopadla dobre: využila svoj komparatívny prístup k veciam, čo je jej špecialita a vznikol tak príbeh vzniku a vývoja viery od paleolitu až podnes. Ako je to dnes so súbojom veda-viera? Prečo dnes nemožno uveriť v Boha? Má Boh budúcnosť aj v ére agresívneho vedeckého racionalizmu? Autorka má k týmto otázkam blízko – kedysi strávila sedem rokov v kláštore ako mníška a vie sa na podobné záležitosti pozrieť z oboch strán. Podľa nej pri náboženstve nie je podstatné, že človek niečomu verí. Je to chémia etických princípov, ktoré majú vplyv na zmenu správania k lepšiemu a tým prinášajú človeku dary svätosti a posvätnosti.
Agatha Raisinová a mŕtvola
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)
Agatha Raisinová a mŕtvola v kvetináči (M.C.Beaton)
Dobrodružstvá detektívky Agathy Raisinovej pokračujú tretím príbehom, v ktorom sa Agatha po zaslúženej dovolenke vracia do svojho domu na anglickom vidieku.  Do mestečka sa medzitým prisťahovala Mary Fortuneová, milá a elegantná dáma, ktorá si hneď získa pozornosť Jamesa Laceyho, Agathinho fešného suseda. Zdá sa, že Mary tromfne Agathu vo všetkom – ale hlavne v záhradkárčení a záhradkárska výstava sa blíži! Kiežby sa stala v mestečku nejaká nečakaná udalosť, ktorá vy pripomenula Jamesovi Agathine skvostné detektívne schopnosti, pomyslela si Agatha. A naozaj - keď neznámy útočník poničí niekoľko záhrad a dôjde k šokujúcej vražde, Agatha a James sa okamžite púšťajú do pátrania. 
Na zimu zavřeno (Jorn
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Na zimu zavřeno (Jorn Lier Horst)
Po prečítaní tejto knihy už jesenný víkend na chate nebude nikdy ako kedysi. Tradičná detektívka, ktorá stavia na vernom opise vyšetrovania a sympatickom detektívovi. William Wisting je klasický, skúsený a empatický policajt, ktorý už videl všelijakú hrôzu, ale zúfalstvo na jednej chate blízko nórskeho pobrežia ešte nezažil. Vitajte v opustenej chatovej oblasti, ktorou sa plazia jesenné hmly a v oknách chát sa odráža šedomodré more. Ove sa chystá prežiť posledný pokojný víkend na chate predtým, ako ju na zimu zadební. Dorazí však na miesto, ktoré zlodeji vyrabovali a obrátili hore nohami. A vo vedľajšej chate leží zavraždený muž... 

Babičkine polievky, omáčky a
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)
Babičkine polievky, omáčky a prívarky
Miloval som prázdniny u starých rodičov. Babička robila najlepšiu krupicovú kašu, šošovicový prívarok a úžasné polievky. Vždy to v jej kuchyni rozvoniavalo a tú vôňu takmer cítim, keď listujem v tejto knihe. Mäsové a rybacie polievky, Hubové, zeleninové či studené polievky.  Napríklad Husacia drobková polievka, Halászlé, Fazuľová polievka nasladko, či Kulajda. Stovky receptov v tejto knihe vám roztancujú chuťové poháriky. Áno, polievku vie dnes uvariť aj menej skúsená gazdinka, ale také polievky, aké varili naše babičky, vie dnes už málokto. Inšpirujte sa ich receptami a k polievkam môžete pridať poctivé domáce rezance, snehové halušky, špenátové knedličky, či výborný slivkový prívarok.

Milan Buno, knižný publicista

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu