Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nový román Najdlhšia cesta od jedného z najbohatších autorov Sparksa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na pulty knižných predajní prichádza v týchto dňoch v slovenskom preklade nový román Nicholasa Sparksa Najdlhšia cesta. Sparks patrí medzi najpredávanejších a najbohatších spisovateľov na svete.

Doposiaľ sa predalo vyše 80 miliónov výtlačkov kníh Nicholasa Sparksa. Podľa ôsmich z nich - Bezpečný prístav, Šťastlivec, Posledná pieseň, Milý John, Noci v Rodanthe, Zápisník jednej lásky, Nezabudnuteľná cesta a Správa vo fľaši - nakrútili úspešné filmy. Snímka Najdlhšia cesta, ktorú sfilmovali podľa knižnej predlohy, sa do kín dostane budúci rok na sviatok zaľúbených - na Valentína.

Najdlhšia cesta je neuveriteľný príbeh o láske a sile ľudského ducha. Od ostatných kníh sa odlišuje v tom, že prináša dva ľúbostné príbehy v jednom románe - o manželskom páre a mladej zaľúbenej dvojici, ktorých paralelné príbehy sa dômyselným a prekvapujúcim spôsobom prelínajú. Jeden pár spolu prežil celý život, druhý je na začiatku vzťahu.

Hrdinovia sú z rozličných prostredí a rozličného pôvodu. Ira a Ruth, Sophia a Luke - dve dvojice, ktoré majú len málo spoločného a ktoré delia od seba roky a skúsenosti. Ich životy sa však predsa dojemne pretnú, aby nám pripomenuli, že aj tie najťažšie rozhodnutia nás môžu priviesť na neobyčajné cesty za hranicu zúfalstva a smrti, do najhlbších zákutí nášho srdca.

Nicholas Sparks je autorom takmer dvadsiatky románov, pričom všetky sa zaradili medzi najlepšie predávané knihy tak podľa New York Times, ako aj v zahraničných rebríčkoch. Preložili ich do vyše 50 jazykov. Kým sa tak stalo, musel Sparks prejsť kus cesty. Ako sám priznáva, vyrastal na sušenom mlieku a zemiakoch.

O jeho prvé rukopisy vydavateľstvá záujem nemali a na svoj prvý úspešný román (Zápisník jednej lásky) čakal pekných pár rokov. V roku 1996 sa na Sparksa konečne usmialo šťastie. Román sa stal celosvetovo úspešný, nakrútili podľa neho film a odvtedy stúpa jeho hviezda k výšinám.

Knihu Najdlhšia cesta z anglického originálu The Longest Ride (Grand Central Publishing, Hachette Book Group, New York 2013) preložila Jana Melcerová, vychádza na 464 stranách. Informovala Mária Lešková, PR manažérka vydavateľstva Ikar.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu