Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Celebrity fičia na Paleu!

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: Ikar)

Tom Jones schudol 12 kíl, keď mu dietológ odporučil stravovanie podľa palea. Synovi slávneho rockera Ozzyho Osbournea Jackovi zistili nevyliečiteľnú sklerózu multiplex a tak sa okamžite vrhol na cvičenie a stravovanie podľa palea. Eliminuje potraviny, ktoré spôsobujú zápaly. Svoje varenie a recepty postavila na pravidlách palea aj Gwyneth Paltrow. Čo to je to zázračné paleo? Prečítajte si 7 knižných tipov portálu Topky.sk.

Celebrity fičia na Paleu!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Moderné paleo (Karpaty-Uríčková)
Kráska Gwyneth Paltrow, spevák Tom Jones, filmová Katniss Jennifer Lawrence či Jack Osbourne. Áno, aj oni podľahli paleu – nie je to však žiadny módny výstrelok, ale špeciálny typ stravovania, ktorý dokáže upevniť zdravie, zbaviť ochorení a vytvarovať líniu. Je to kniha o o nutrične najbohatšom spôsobe stravovania, ktoré nás dokáže zbaviť nadváhy, civilizačných ochorení a chronickej únavy jednoduchou, prirodzenou a logickou zmenou v jedle. Základným princípom Moderného palea je obmedzenie spotreby sacharidov, vylúčenie potravín s vysokým obsahom problematických látok a alergénov. Nechýbajú praktické rady a recepty.

Celebrity fičia na Paleu!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Posteľ z kostí (Patricia Cornwellová)
Ak máte radi forenznú patologičku Kay Scarpettovú, siahnite po dvadsiatej knihe s touto obľúbenou hrdinkou. Tentoraz však možno zostanete trošku prekvapení – jej najbližší skrývajú svoje tajomstvá, vyjadrujú sa v hádankách, kolega mal podozrivý kontakt so zavraždenou...a Kay nevie, komu veriť. Pritom zmizne slávna archeologička, v zálive nájdu ďalšiu mŕtvu ženu a nebezpečenstvo sa akosi rýchlo približuje k samotnej Kay Scarpettovej. Vrah je mimoriadne krutý, bezcitný a blíži sa... ale nepredbiehajme. Radšej sa začítajte do Posteli z kostí, ktorá sľubuje napätie i viacero prekvapení.

Celebrity fičia na Paleu!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Machiavelli radí mamám (Suzanne Evansová)
Konečne slušné a poslušné deti? To by sa vám páčilo, však?:) Ale ide to. Suzanne Evansová je matka štyroch detí, z toho jedného nevlastného a jedného s Downovým syndrómom. V jeden deň objavila knihu Knieža od Niccola Machiavelliho o tom, ako riadiť štát a „poddaných“. A tak Suzanne zišlo na um použiť Machiavelliho odporúčania na rodinu a deti, a pustila sa do malého experimentu. Na jeho konci bol program, ktorý ukazuje, ako posilniť svoju rodičovskú pozíciu, ako si tú moc udržať a využívať ju na pomoc svojim deťom. Autorka s humorom (i keď jej často nebolo do smiechu) opisuje, čo počas experimentu získala a čo sa naučila, aj aké víťazstvá či katastrofy jej experiment priniesol.

Celebrity fičia na Paleu!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Diéta 5:2 – Recepty (Angela Dowdenová)
Základ je jednoduchý - päť dní v týždni jete normálne a pritom schudnete a cítite sa lepšie. Verili by ste tomu? Verte! Počas 2 zvyšných dní obmedzíte denný prísun kalórií – na 500 kalórií ženy a na 600 kalórií muži. Hovorí sa tomu prerušovaný pôst, ktorý odporúčajú aj lekári a je to veľmi užitočná vec, ktorú môžete pre svoje telo urobiť. Výskum prerušovaného pôstu ukázal, že občasné hladovanie nielenže pomáha chudnúť, ale tiež znižuje riziko vzniku mnohých chorôb od diabetu až po kardiovaskulárne ochorenia a rakovinu. Kniha je postavená na praktických radách a receptoch.

Celebrity fičia na Paleu!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Monster High 3 (Lisi Harrisonová)
Už aj dcéra autora tohto článku siahla po monsterke, populárnej bábike od firmy Mattel. Hoci nechápe, čím je zaujímavá, milióny fanúšikov po celom svete „fičia“ na Monster High. Práve vyšla tretia časť s podtitulom Kde je svorka, tam je cesta. Clawdeen Wolfová bola vždy v tieni svojich šiestich bratov, a teraz sa konečne dostane na výslnie vďaka oslave svojich sladkých šestnástin. Lenže keď obrazovky dobyje Príšera od susedov, celá rodina Wolfovcov sa musí ukryť v lesoch. A to Clawdeen ani trochu neteší, pretože teraz musí tvrdnúť v rodinnom penzióne s nudnými bratmi, kým sa neobjaví Lala, aby ju zachránila...

Celebrity fičia na Paleu!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Svadobná noc (Sophie Kinsella)
Sophie Kinsella je síce len pseudonym, ale za svoje knihy sa hanbiť nemusí. Má milióny fanúšičiek po celom svete, tisíce aj na Slovensku. Novinárske skúsenosti dokáže využiť vo svojich príbehoch, ktoré sú čítavé a rozhodne zaujmú. V tomto sa Lottie chce veľmi vydať. Pravdaže, za toho pravého. Je presvedčená, že jej priateľ ju každú chvíľu požiada o ruku. Keď sa tak nestane a ona zrazu stretne svoju prvú lásku, rozhodne sa konať. Vydá sa za Bena, lásku spred pätnástich rokov, hneď a zaraz, bez zásnub a zbytočných ceremónií. Má iba jednu podmienku: budú sa milovať až po uzatvorení manželstva. Je to dokonalý plán. Ale...

Celebrity fičia na Paleu!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Najkrajšie rozprávky č.12 (AUDIO)
Na záver jeden zvukový tip – kto by nepoznal rozprávky Snehulienka a sedem trpaslíkov, či Medovníkový domček. Forza Music pokračuje vo vydávaní pôvodných nahrávok v Edícii Najkrajšie rozprávky. Snehulienka má takmer hodinu a účinkujú v nej obľúbené mená ako Karol Machata, Michal Gučík, Zdena Grúberová, Andrej Hryc a mnohí ďalší. Úžasný zážitok na ceste autom s deťmi alebo len tak doma vo chvíľach pohody. Podobne druhá rozprávka Medovníkový domček, ku ktorému zložil krásnu scénickú hudbu Ali Brezovský a počuť budete Evu Rysovú či Zoru Kolínsku. Spolu takmer 80 minút klasických rozprávok v úprave, aká sa vám i vašim deťom bude určite páčiť!

Milan Buno, knižný publicista

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu