Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Naštartujte pozitívnu epidémiu!

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: Ikar)

Určite ste už boli v kine a dobre viete, že počet divákov má veľký vplyv na to, aký dobrý sa nám film zdá. Komédie nie sú nikdy vtipnejšie a trilery napínavejšie ako v preplnenom kine. Psychológovia tvrdia, že keď sme súčasťou skupiny, podliehame tlaku ostatných. Potom je len krok k bodu zlomu, ktorý spúšťa epidémiu...

Aj o tom sa dočítate v novinke Bod zlomu Malcolma Gladwella. Prečítajte si všetkých 7 knižných tipov portálu Topky.sk.

Naštartujte pozitívnu epidémiu!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Chamtivosť (J.R.Wardová)
V Edícii Svetový bestseller vychádza autorka, ktorej knihy sa pravidelne zaraďujú medzi bestsellery. Dokázala to sériou Bratstvo čiernej dýky a teraz sériou o siedmich smrteľných hriechoch. Tým prvým je chamtivosť – zbohatlík Vin diPietro prepadol mamonu, má všetko a vie si to užívať. Až v kritickej chvíli zasiahne osud a do cesty mu privedie neústupčivého samozvaného záchrancu Jima Herona a príťažlivú ženu. Pod ich vplyvom sa Vin postupne mení. Dokáže sa však dostať na stranu dobra a očistiť si dušu? J.R.Wardová skombinovala reálne a nadpozemské veľmi pútavo, vymyslela skvelú zápletku a príbeh okorenila erotikou i humorom.

Naštartujte pozitívnu epidémiu!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Hľadám Rómea (Alexandra Potterová)
Ďalšia príbeh obľúbenej Potterky, ktorý spadá pod chic lit, no rozhodne zaujme širokú skupinu čitateliek. Hľadám Rómea rozpráva o Juliet, ktorej sa nevydaril Valentínsky večer: jej partner naň zabudol, musela stráviť večer sama a ešte ju aj ošpliechal akýsi magor na športiaku. Vzápätí zistila, že to je rival z konkurenčnej reklamky...no môže Svätý Valentín dopadnúť horšie? Cesta k pravej láske býva poriadne tŕnistá a niekedy ani netušíme, že ten pravý Rómeo je priamo pod naším nosom. Milé, pohodové a dojímavé čítanie, ktoré vás pobaví. 

Naštartujte pozitívnu epidémiu!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Keby som bola tebou (Lisa Renee Jonesová)
Takéto príbehy dokážu rozbúšiť srdce, poštekliť a nabudiť fantáziu. Sara je stredoškolská učiteľka. Do ruky sa jej dostane kľúč od opusteného skladu, ktorý kedysi patril istej Rebecce...a náhodu v ňom natrafí na jej denník. Neodolá pokušeniu, nakukne doň a nájde v ňom šteklivé opisy ľúbostnej aféry s neznámym mužom. Vášnivé, no drsné erotické scény ju celkom opantajú. Zrazu sa však záznamy v denníku končia a ona sa rozhodne vypátrať, čo sa s Rebeccou stalo. Autorka napísala vzrušujúci a provokatívny príbeh a la Fifty Shades, no remeselne lepšie podaný. 

Naštartujte pozitívnu epidémiu!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Bod zlomu (Malcolm Gladwell)
Gladwellove knihy sa bez problémov dostávajú na najvyššie priečky top bestsellerov a pred pár rokmi ho časopis Time zaradil medzi stovku najvýznamnejších ľudí na svete. V tejto novinke sa zameral na malé zmeny, ktoré môžu prerásť do epidémie s veľkými následkami. O tom, že stačí zápalka, aby zhorelo celé mesto – samozrejme prenesene. Myšlienky, výrobky, správy a spôsoby správania sa šíria rovnako ako vírusy. A dramatický moment v epidémii, keď sa všetko môže naraz zmeniť, je bod zlomu. Zistite, ako sa naštartovať a riadiť vlastné pozitívne epidémie.

Naštartujte pozitívnu epidémiu!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Nakoniec príde láska (Mary Baloghová)
Séria o výnimočnej rodine Huxtablovcov pokračuje treťou knihou – tentoraz sa najstaršia zo súrodencov Margaret pustí do najriskantnejšieho dobrodružstva svojho života. Po tom, ako klamala svojej dávnej láske, že je zasnúbená, neostáva jej nič iné, iba prijať neodolateľnú ponuku neznámeho muža. Keď zistí, kto vlastne je, už je neskoro – je zasnúbená s povestným zvodcom žien. Preto mu dá ultimátum: ak ju Duncan naozaj chce, musí jej dvoriť a získať si jej priazeň i srdce. Dokáže to však neslávne známy gróf, ktorý šokoval londýnsku smotánku a po škandále sa musel vypariť?

Naštartujte pozitívnu epidémiu!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Evino oko (Karin Fossum)
Fossumovú označujú za kráľovnú nórskej detektívky a The Washington Post jej zložil poklonu: „Karin vytvára pozoruhodné psychologické napätie: jej knihy majú rýchly spád trilerov a prenikavosť i silu dobrej literatúry.“ V tomto príbehu nájdu rozkladajúcu sa mŕtvolu muža, nenápadného zamestnanca miestneho pivovaru, ktorý bol nezvestný vyše pol roka. Zmizol len pár dní po tom, ako ktosi zabil miestnu luxusnú spoločníčku. Na malé mestečko neďaleko Osla je to čosi nevídané. Môžu tieto dve vraždy spolu súvisieť? Melancholická komisár Konrad Sejer vstupuje do hry!

Naštartujte pozitívnu epidémiu!
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Bambuľkine dobrodružstvá
Možno ste aj vy vyrastali na tomto seriáli, pospevovali si úvodnú pesničku, pohmkávali melódiu. Kto by nepoznal Bambuľku, ktorá sa ako 5-ročná dostane k dedovi Jozefovi a ten ju začne vychovávať? Úžasný 30-dielny seriál z roku 1982 má aj knižnú podobu – 30 rozprávok, na každý večer jedna. A tak sa deti v rozprávke Cukríková choroba dozvedia, prečo netreba jesť veľa sladkostí; príhoda Haló, tu Bambuľka naučí, ako správne telefonovať a Čistota pol života zasa zdôrazní potrebu byť čistý a upravený. V každej rozprávke je na rôznych príhodách deťom vysvetlené, ako sa v danej situácii zachovať.

Milan Buno, knižný publicista

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu