Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Votrelec v mojej mysli – druhá časť strhujúcej série Desivé splynutie je tu!

Votrelec v mojej mysli – druhá časť strhujúcej série Desivé splynutie je tu!
Votrelec v mojej mysli – druhá časť strhujúcej série Desivé splynutie je tu! (Zdroj: Fragment)

BRATISLAVA - Práve dnes vychádza vo Vydavateľstve Fragment druhá časť vzrušujúcej série Desivé splynutie. Mysteriózny príbeh s kriminálnou zápletkou je opäť nabitý silnými emóciami a napätím.

V predošlej časti série s názvom Očami vraha sa čitatelia zoznámili s dievčaťom, ktoré má zvláštnu schopnosť. Sisa sa dokáže dostať do mysle druhého človeka – splynie s ním. Prvýkrát splynula s niekým iným, keď mala jedenásť. Dokáže sa prevteliť do kohokoľvek, ak sa dotkne niečoho, na čom dotyčný zanechal silný emocionálny odtlačok.  Postupne sa učí túto schopnosť ovládať.

Sisa sa v prvej časti prejavila ako veľmi odvážna, milujúca sestra, ktorá je ochotná obetovať pre záchranu sestry aj vlastný život. Splynula s vrahom, ktorý zavraždil najlepšiu priateľku jej sestry. Jej sila a odvaha je neustále podrobovaná skúškam. Len pred šiestimi mesiacmi jej láska Zane zomrel pri autonehode. Tento traumatický zážitok ju stále prenasleduje v snoch.

Sníva sa jej stále ten istý hrozivý sen. Sedí v aute rútiacom sa do neznáma...

Votrelec v mojej mysli
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Fragment)

Jedného dňa sa však jej sen stane skutočnosťou. Keď sa preberie zo stavu bezvedomia, ocitne sa v aute, ktoré sa skutočne rúti do priepasti. Niekto sa dostal do jej mysle. Niekto sa ju snaží ovládať. Niekto jej chce ublížiť...

Autorka Jill Hathaway si svojím debutom podmaní čitateľov od prvej strany až po poslednú. Jej mysteriózny príbeh s jemnou romantickou zápletkou budú čitatelia čítať jedným dychom. Ani druhá časť série fanúšikov nesklame.

Jill Hathaway sa narodila v americkom štáte Iowa a je stredoškolskou učiteľkou angličtiny. Vyštudovala University of Northern Iowa, magisterský titul v odbore literatúra získala na Iowa State University. V súčasnosti učí a píše v oblasti Des Moines, kde žije so svojím manželom a malou dcérkou.

Anotácia

Stredoškoláčka Sisa má mimoriadnu schopnosť – počas stavov bezvedomia sa ocitá v tele iných ľudí. Svoju schopnosť sa učí postupne ovládať. Zrazu sa však prebudí za volantom auta, ktoré sa rúti do neznáma. Zdá sa, že niekto vstúpil do jej vedomia a snaží sa ju ovládať. Kto je týmto nebezpečným votrelcom? Prečo sa pokúša Sisu sledovať a kontrolovať jej myseľ?

Formát 115 x 183 mm, brož., 232 strán, cena 7,99 €

Ukážka z knihy:

Ten sen je vždy taký istý.

Sedím v aute rútiacom sa po diaľnici na sedadle spolujazdca. Nos mi dráždi zápach benzínu. Moje pery sa síce pohybujú, no vychádza z nich len akýsi bľabot, slová nedávajú žiaden zmysel.

Viem, čo bude nasledovať. Neviem však, čo s tým mám urobiť.

Za volantom sedí žena s popolavými vlasmi a mŕtvymi očami. Ustavične sa smeje. Keď ju prosím, aby zastavila, lebo nás zabije, moje slová sú akoby naruby prevrátené a ona sa len rehoce a rehoce. Otočí sa ku mne a ja vidím, že z jej úst lezú červy a pavúky. Tak ma to zarazí, že skoro zabudnem…

Že onedlho umrieme.

Ozve sa škrípanie a obe zrazu hľadíme cez čelné sklo na cestu. Stáča sa doľava, no my pokračujeme rovno, vyletíme z cesty a reflektory ožiaria kukuričné klasy.

Z ničoho nič sa odkiaľsi vynorí strom.

Z výkrikov mi zaľahuje v ušiach, no nemôžem si ich zakryť, pretože v rukách zvieram umelohmotnú kanistru s benzínom.

Explózia svetla a tepla.

A potom už nejestvujeme.

Prebudím sa vo svojej izbe so stuhnutými končatinami. Ústa mám dokorán, no nie som si istá, či tie výkriky zostali v sne, alebo ma prenasledovali aj do tmavej miestnosti. Keď sa otvoria dvere a dnu pricupitá moja sestra Mattie, uvedomím si, že som ju zobudila. Otec, detský chirurg, ktorý má na zajtra naplánovanú veľkú operáciu, má pravdepodobne v ušiach štuple. Dobre, že som ho nezobudila.

Mattie nadvihne prikrývku a ja sa posuniem, aby som jej urobila miesto. „Zase si mala ten sen?“ zašepká. Otočím sa a hľadím na strop. Mattie vie, že sa mi sníva o Zanovej smrti, no nevie, že v tom sne zomieram. Že som v skutočnosti bola s ním, keď jeho šialená matka narazila autom a oboch ich na mieste zabila. Že som bola… v ňom. Vnútri.

Na to, čím som a čo dokážem, neexistuje žiaden odborný termín. Aspoň ja o žiadnom neviem. Keď Zane zomrel, bola som v jeho mysli, tak ako som sa ocitla v mysliach iných ľudí, ak som sa dotkla niečoho, na čom zanechali odtlačok svojich emócií. 

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu