Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Naučte sa žiť zdravšie!

Zobraziť galériu (8)

Ako žiť zdravšie a dlhšie? Významné osobnosti, ktoré boli fit do mimoriadne pokročilého veku – napríklad taká anglická kráľovná matka – prisahala, že zrušili večere. Ak zjete olovrant a potom až raňajky, tých cca 14 hodín bez jedla podporí tvorbu takzvaných sirtuínov, ktoré vypínajú gény starnutia. Počas toho pite len vodu a nesladený čaj. Malý krôčik, ale uvidíte, že sa budete cítiť lepšie. Tento tip nájdete v novinke Zdravie – novodobé bohatstvo. Pozrite si všetkých 7 knižných tipov portálu Topky.sk.

Naučte sa žiť zdravšie!
Zobraziť galériu (8)
Jediná nádej (B.Bickmorová a D.Bartlesonová)
Je zaväzujúce, ak sa pre niekoho stanete jedinou nádejou. Ariel prežívala pracovnú krízu, chýbalo jej rodinné zázemie a tak sa rozhodla pre veľkú zmenu. Nechala sa pracovne vyslať na druhý koniec sveta, kde sa chcela dať psychicky aj fyzicky do poriadku. Chcela si tam usporiadať osobné záležitosti...no odrazu sa stane jedinou nádejou pre ľudí, s ktorými sa mala stretnúť. Na Slovensku mimoriadne obľúbená Barbara Bickmorová napísala spolu so svojou dlhoročnou priateľkou Diane Bartlesonovou román, v ktorom opäť dokázala svoj rozprávačský talent. A na novom pútavom príbehu ukázala, prečo ju čitateľky majú tak rady.
Naučte sa žiť zdravšie!
Zobraziť galériu (8)

Hry o život (Suzanne Collinsová)

Túto trilógiu netreba zvlášť predstavovať. Všetky tri knihy sa na Slovensku vypredali, potom vyšiel komplet 3 v 1, aj ten sa vypredal a práve vyšiel nový komplet 3 v 1 pri príležitosti nového filmu, ktorý uvedú do kín v novembri. Hry o život je jedna z najúspešnejších trilógií posledných rokov. Príbeh plný napätia, zákulisných intríg, ale aj lásky. „Táto kniha je ako droga,“ pochvaľuje si svetoznámy Stephen King a svoju vášeň pre Hry o život potvrdila aj autorka Twilightu Stephenie Meyerová.

Naučte sa žiť zdravšie!
Zobraziť galériu (8)

Temná hrdinka (Abigail Gibbsová)

Napísať drsno-romantický upírsky príbeh ako 15-ročná, to sa dá. Ale nestáva sa každý deň, aby si na knihu na webe kliklo 16 miliónov ľudí a okamžite sa po nej vrhli vydavatelia. Temnú hrdinku mladučkej Abigail označujú za najvášnivejší upírsky príbeh, aký ste kedy čítali. Hlavnou hrdinkou je Violet, ktorá sa ocitne v temnom a krvilačnom svete upírov. Ako smrteľníčku ju takýto svet začne priťahovať, podľahne diabolsky príťažlivému Kasparovi a jediný moment zmení jej život navždy! Niekedy môže mať vášeň brutálne následky...tak ako v tomto príbehu. Tešte sa naň. Dostane vás!

Naučte sa žiť zdravšie!
Zobraziť galériu (8)

Čierny havran (Vasyľ  Škľar)
Najčítanejšieho a najkontroverznejšieho ukrajinského spisovateľa Vasyľa Škľara nazýva kritika otcom ukrajinského bestselleru. Románom Čierny havran to dokazuje – je to príbeh o atamanovi, ktorý bojuje proti okupantom a zároveň prežíva najväčšiu lásku svojho života. Tak ako to pri silných príbehoch býva, Škľar si vyslúžil chválu (za majstrovské rozprávačstvo), ale aj výčitky (obvinenia z antisemitizmu, či podnecovania nenávisti k Rusom, ktorých v románe nazýva Kacapmi či Moskaľmi). Každopádne ide o kvalitné čítanie od autora, ktorý získal všetky možné ocenenia a nebál sa odmietnuť to najvyššie – Štátnu cenu T. H. Ševčenka.

Naučte sa žiť zdravšie!
Zobraziť galériu (8)

Lily (Holly Webberová)

Príbeh, v ktorom nájdete kus fantasy, mágie, dobrodružstva aj mrazivosti. Prvý diel novej série pre dievčatá od osem do pätnásť rokov vás zavedie do sveta, kde je mágia protizákonná, no rastie tam aj malá Lily. Nespútane a v zabudnutí. Členovia jej rodiny boli kedysi bohatí a mocní čarodejníci, ale teraz sa skrývajú vo svojom rozpadávajúcom sa dome a Lilyinu staršiu sestru Georgianu tajne školia v mágii. Ale keď Lily odhalí, že jej mama má temný plán a Georgianu chce použiť v hroznom sprisahaní, ktoré má krajine znovu navrátiť jej niekdajšiu magickú slávu, uvedomí si, že musí svoju sestru zachrániť – a utiecť.

Naučte sa žiť zdravšie!
Zobraziť galériu (8)

Zdravie–novodobé bohatstvo (Alex Witasek)

Svoje zdravie a šťastie vieme ovplyvniť predovšetkým my sami. Zážitky a duševná pohoda sú oveľa vzácnejšie než materiálny blahobyt – nech to znie ako to najväčšie klišé, je to tak. A keď toto pochopíme, oveľa ľahšie sa nám podarí dosiahnuť hlavný cieľ v živote – šťastie! Chcete sa cítiť v zrýchlenom životnom tempe s ešte väčším pocitom pohody? Začítajte sa do novinky Zdravie – novodobé bohatstvo a naučte sa lepšie porozumieť svojmu telu, zdravšie sa stravovať, nájsť kvalitnejší spánok a efektívnejšie relaxovať.

Naučte sa žiť zdravšie!
Zobraziť galériu (8)

Nočná hra (Sherrilyn Kenyonová)

Bride to s mužmi nemá ľahké. Podľa nej sú to obyčajní sebci, ktorí ju v skutočnosti nikdy nemilovali. Hoci sa považuje za nezávislú ženu, hlboko v duši sníva o princovi na bielom koni. Nikdy by jej však nenapadlo, že jej princ bude mať miesto lesklej zbroje lesklú srsť...
Už táto vtipná a trefná anotácia hovorí za veľa:) Kenyonovej séria o temných lovcoch vyvolala medzinárodný záujem, keď ju vydali v tridsiatich krajinách a predalo sa vyše 14 miliónov výtlačkov. Ak máte chuť na šelmoľudí, nadprirodzené veci a skutočnú lásku, toto je skvelý tip.

Milan Buno, knižný publicista

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu