Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Nájdite si konečne správneho chlapa!

Knižné tipy Zobraziť galériu (8)
Knižné tipy (Zdroj: Ikar)

Viete, kde by ste si nemali hľadať chlapa? Ako vybabrať s mamičkiným maznáčikom? A čo funguje na bordelára, ktorý si z vás robí slúžku, alebo dokonca otrokyňu? Máme pre vás skvelý tip – zábavná knižka Od toho chlapa ruky preč! ponúka rady, ako rozpoznať toho správneho chlapa a vyhnúť sa tým, ktorí nemajú perspektívu. Niekedy je fuška nájsť takého muža, ale vedzte, že to ide.

Pozrite si všetkých 7 knižných tipov portálu Topky.sk.

Knižné tipy
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Od toho chlapa ruky preč (Burton-Fishman-McGrary)
Je váš chlap naozaj ten pravý? Ako sa vyhnúť katastrofe vo vzťahu? A akým mužom by ste sa radšej mali vyhýbať? 250 strán plných zábavy a tipov, a 200 varovných signálov v správaní mužov, ktoré by ste za žiadnych okolností nemali ignorovať. Knižka vhodná do kabelky a verte, že keď ju vytiahnete v čakárni u doktora alebo niekde na lavičke, pravdepodobne sa s vami niekto pustí do reči. Veď prečo si nevymeniť názory na chlapov, však dámy?:-) Žiadny chlap nie je stopercentný, ale od niektorých naozaj radšej ruky preč a táto vtipná knižka vás pred nimi vystríha. 

Knižné tipy
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Potok tieňov (Joy Fieldingová)
Máloktorá autorka dokáže písať také napínavé psychotrilery o ženských hrdinkách ako Joy. Vždy namieša mrazivý kokteil, ktorý vám chutí, točí sa vám z neho hlava a občas ste z neho aj mimo. Potok tieňov vás zavedie do hôr, kam sa vybrala zvláštna skupinka známych. Každý má svoje problémy, starosti i tajomstvá. Nikto z nich však netuší, že v okolitých lesoch sa ukrýva dvojica šialených vrahov. Najskôr zmizne hotelový hosť, potom člen poriadkovej služby a napokon tínedžerka Brianne. Mal to byť pokojný výlet na čerstvom vzduchu a zrazu je z toho boj o holý život.
 

Knižné tipy
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Zeptej se mámy... (Halina Pawlowská)

Halina je najpredávanejšia česká autorka na Slovensku. Keď si všimnete, s akou radosťou a chuťou robí rôzne veci, nečudujte sa, že sa jej darí aj za hranicami. Táto jej knižka so 100 receptami, ako sa dožiť 100 rokov, je veselé čítanie o početnej rodine – jej mama má 93 rokov, otec zomrel v deväťdesiatke, aj ďalší príbuzní majú nad 90 rokov. Halina sa snaží poučiť z minulosti svojich predkov a nájsť príčinu ich dlhého života. Jedno môžeme prezradiť už teraz – jeden z najdôležitejších dôvodov je strava. A tak zostavila so šéfkuchárom stovku zdravých receptov na dlhovekosť. 

Knižné tipy
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Krutá pravda – DOB 5 (Jeff Kinney)
Sérii Denník odvážneho bojka podľahli milióny detí, ale aj dospelých na celom svete. Vtipné dobrodružstvá smoliara Grega sú tu opäť, tentoraz ho čaká krutá pravda. Greg sa už nevedel dočkať, kedy vyrastie, lenže zrazu zisťuje, že dospievanie nevyzerá zblízka až tak lákavo. „Čo sa to, do kelu, deje s mojím telom,“ pýta sa zhrozene. Školský žúr dopadne naprd a jeho verný kamoš Rowley už nie je takým verným. Zvládne to všetko Greg Heffley sám? Ak ešte váhate, nechajte si poradiť od Woopy Goldbergovej: „Ak vaše deti rady čítajú...ale najmä ak čítať nechcú, tak táto kniha je práve pre ne.“

Knižné tipy
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Agatha Raisinová a otrávený koláč (M.C.Beaton)

Nová detektívna séria o všetečnej päťdesiatničke Agathe vás pobaví – už v nej vyšlo 24 častí a v tejto prvej sa podnikateľka Agatha rozhodne radikálne zmeniť život: presťahuje sa na anglický vidiek, kde hľadá pokoj a pohodu. Čoskoro zisťuje, že to nebude také ružové, domáci ju nemusia a tak sa rozhodne zapojiť do miestnej súťaže o najlepší koláč. Keďže Agatha veľmi vypekať nevie, kúpi potajomky koláč v Londýne a vydáva ho za svoj. Čo sa však nestane – rozhodca po zjedení jej koláča zomrie. A prípad je na svete. 

Knižné tipy
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Zlatá reťaz
Ťap, ťap, ťapušky...Cip-cip, cipovička, Jak sejú mak. Spoznávate? Hry, riekanky, príslovia, povedačky, hádanky a spievanky pre najmenších. Vyšli prvé dve knižky, ktoré zostavila a upravila Elena Slobodová. Útle knižočky sa zmestia do každej detskej rúčky a tie si ich zamilujú aj pre nádherné ilustrácie Kataríny Ilkovičovej. V knižke Bol raz jeden domček nájdete rozprávku Rukavička, riekanku Pec nám spadla, či krátko o tom, Ako sa zvieratká rozprávajú. 

Knižné tipy
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Rozprávky z trávy (Silvia Havelková)
30+1 poučných rozprávok pre všetkých, bez rozdielu veku. O tom, ako chcel pavúk lietať; ako sa moľa vydávala; prečo pijú krv len komárice, ale tiež o nezbednej včielke. Viete prečo majú lienky bodky na chrbte a ako sa osy pohádali? Tieto vtipné príbehy pobavia a poučia nielen deti, veľa nového sa z nich dozvedia aj rodičia. A najmä – konečne rozprávky o priateľstve a pýche bez zlých vlkov, krvi a škaredých ježibáb.

Milan Buno, knižný publicista

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu