Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Koniec sveta príde!

Koniec sveta príde! Zobraziť galériu (8)
Koniec sveta príde! (Zdroj: Ikar)

Otázkou je kedy. Už to malo byť 21.decembra, potom 14.februára. Našťastie ani jeden predpoklad nevyšiel, ale ľudia sa týmito otázkami stále radi zaoberajú. Jedni si klopú na čelo a ďalší hľadajú bunkre, kde by si zniesli zásoby, aby prečkali apokalypsu. Nech ste na ktorejkoľvek strane, ponúkame vám napínavý a akčný triler Čierne Slnko o hrozbe apokalypsy. Výborné oddychové čítanie...tak ako všetkých 7 knižných tipov portálu Topky.sk.

Operácia Medový motúz
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Operácia Medový motúz (Ian McEwan)

Napätie, potrebná dávka sebairónie a trošku humoru robia z tejto knihy veľmi zaujímavé čítanie. Keď k tomu pridáte atraktívny príbeh o tajnej službe, politike, intrigách a podplácaní, na svete je kniha, ktorú musíte mať v knižnici. Je rok 1972, Serena študuje v poslednom ročníku na Cambridge a nečakane zažije krátky ľúbostný románik so starším profesorom. Ten ju zasvätí nielen do britskej histórie, ale aj do súčasnej politickej situácie a pripraví ju na prijatie do spravodajskej služby známej ako MI5. Aj sa tam dostane, začne pre nich pracovať, no akosi sa všeličo zmenilo a pokazilo... 

Čierna labuť vzlieta
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Čierna labuť vzlieta (Lee Carroll)

Vydarené urban, mestské fantasy a nezvyčajná hrdinka. Mladá Garet je šperkárkou v New Yorku a jedného dňa sa zatúla do čudného starožitníctva. Tento okamih jej život obráti naruby: záhadný obchodník jej ponúkne štedrú sumu za otvorenie starej striebornej skrinky...len čo tak urobí, začnú sa diať podivné veci. Mocní démoni, bytosti z rodu víl, ktoré tajne túžia po moci nad ľudstvom a atraktívny finančník, z ktorého sa vykľuje neodolateľný upír. Garet sa púšťa do pátrania a využíva na to novozískané schopnosti, aj bystrý dôvtip. 

Naučím ťa milovať
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Naučím ťa milovať (Rexanne Becnelová)

Je možné naučiť nenapraviteľného lámač ženských sŕdc, čo je to naozajstná láska a čistá vášeň? Pred touto úlohou stojí Phoebe, ktorá si s neterou žije pokojným životom na farme. Všetko sa zmení, keď sa do susedstva prisťahuje vikomt James. Mužný, šarmantný, príťažlivý chlap už poplietol hlavu mnohým ženám, ale Phoebe je dosť rozumná, aby sa nenechala zlákať. Profesionálny sukničkári však majú svoje triky a Phoebe čoskoro len ťažko odoláva mužovi, ktorý utiekol na vidiek, aby sa vyhol klebetám: jeho rozkošnícky životný štýl totiž nezostal bez následkov. 

Čierne Slnko
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Čierne Slnko (Graham Brown)

Ak ste si aj vy kládli otázky o konci sveta, toto je tip pre vás. Graham Brown zaujal už debutom Čierny dážď a v druhej knihe opäť sledujeme napínavý príbeh s nečakaným rozuzlením. Pracovníčke Národného výskumného inštitútu Danielle sa podarí v srdci Amazónie neuveriteľný objav – nájde priezračný mayský kameň vyžarujúci silné vlny energie. Kameň vysiela signál, ktorý smeruje k hraničnému dátumu. Niekde na svete podľa všetkého jestvujú ešte tri také kamene... Oddychový, inteligentný a akčný triler.

Tri gaštanové kone
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Tri gaštanové kone (Margita Figuli)
Ikar sa rozhodol pre chvályhodnú vec – oprášiť staršiu klasiku. Podjavorinská, Chrobák, Švantner, Slobodová..v pláne sú viaceré známe mená, teraz vyšli Tri gaštanové kone. Novela, ktorá približuje vtedajšiu dobu, zvyky, tradície i životný štýl. Cez prvky rozprávky (dobro víťazí nad zlom, zázračné uzdravenie Magdalény) posúva Margita Figuli čitateľom veľmi dôležitý odkaz: násiliu možno vzdorovať dobrotou srdca. Na príbehu lásky dvoch mužov k jednej žene vytvorila jednu z najkrajších ľúbostných noviel v slovenskej literatúre, ktorá právom patrí k povinnej literatúre v školách.  „...zaspala mi v náručí a ja ju nechcem budiť. Nič viac si už nežiadam, len aby to, čo nás spojilo, zostalo medzi nami neporušené navždy.“

Základy feng šuej
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Základy feng šuej (Sarah Bartlettová)

Kto by nechcel žiť v priaznivom prostredí pre lásku a šťastie; v prostredí stimulujúcom myseľ i ducha; v prostredí, ktoré posilňuje srdce a podnecuje dobrú čchi? Feng šuej je starobylé čínske umenie usporiadania objektov v najbližšom okolí, pomocou ktorého si skvalitníte nielen príbytok, ale aj život. V tejto knihe nájdete jednoduché tipy, ako si zlepšíte vzťahy a dosiahnete profesionálny úspech. Poradí vám pri výbere farby na emocionálnu i materiálnu pohodu, aj kedy sa treba určitým odtieňom vyhýbať.

Učíme sa čítať
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Učíme sa čítať (Jana Klaudová)

Sme v polovici prázdnin, ale prečo si nedať aj takýto tip. Mnohí predškoláci  sa už nevedia dočkať školy, škôlky majú plné zuby:) a nejeden drobec doma skúša písať písmenká, číslice a pokúša sa čítať kratučké slová. Práve vyšiel pracovný zošit pre predškolákov a prváčikov. Úlohy sa zameriavajú na sluchové a zrakové vnímanie, pozornosť, rozlišovanie tvarov a ich detailov, vyhľadávanie rýmov a pod. Keďže deti ešte nevedia aktívne čítať a písať, na tieto činnosti sa pripravia pomocou hravej práce s obrázkami. Odporúčam aj edíciu Školáčik – Učíme sa písať písmenká a číslice.

Milan Buno, knižný publicista

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu