Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Podľahol lesku peňazí!

Bleskovky v kuchyni Zobraziť galériu (8)
Bleskovky v kuchyni (Zdroj: Ikar)

Prišiel z Írska učiť na Slovensko angličtinu. V centre Bratislavy si otvoril realitku Môj dom-môj hrad. Išla mu karta, zarábal, bohatol. Potom sa vrátil do rodného Írska, ktoré v tom čase prosperovalo a malo nálepku keltského tigra.

Skupoval exkluzívne apartmány, lebo veril, že na nich trhne majland. Ale prerátal sa...a najhoršie bolo, že s ním išla aj slovenská manželka, sympatická prekladateľka barbora...
7 knižných tipov portálu Topky.sk – vyberte si letné čítanie.

Predtým ako som ťa poznala (Jojo Moyesová)
Konečne kvalitná romantika. Žiadny brak a la hollywoodske dojáky či nekonečné telenovely. Silný a citlivý príbeh o dvoch ľuďoch, ktorí sú úplne rozdielni a predsa ich spojí pevné puto. Svet ľudí, ktorým sa za pár hodín zrútil život. Svet rodičov, ktorí sa musia prizerať, ako ich vlastné dieťa nechce žiť. Zároveň svet nádeje, nezlomnej vôle a vzájomnej pomoci.

Will miloval šport a adrenalín, ale po nehode zostal na invalidnom vozíku. Nechcel žiť, zanevrel na celý svet...a po tom do jeho života vstúpila ako farebná búrka sympatická Lou.

Knižné tipy
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

 

Bleskovky v kuchyni (Renato Magát)
Spestrite si jedálniček, pripravte niečo rýchle a pritom chutné a zdravé. Táto knižka je plná receptov na nátierky, šaláty a rôzne chuťovky. Na začiatku rôzne druhy masiel a nátierok od výmyslu sveta. Potom bleskové chlebíčky a šaláty, jednohubky, bleskovky z vajec a na záver bleskové dipy a omáčky. Všetko stihnete do 30 minút, takže nezaskočí vás ani nečakaná návšteva, či neodbytní muzikanti v žalúdku:)  Veľké farebné fotografie, prehľadné a jednoduché recepty – no môžete si priať niečo viac v tejto uponáhľanej dobe?

Knižné tipy
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

 

Most nad riekou Liffey (Marta Gergelyová)

Šarmantná prekladateľka Barbora sa vášnivo zamiluje do írskeho ryšavca Brendana, ktorý prišiel do Bratislavy učiť angličtinu. Vezmú sa, on začne u nás podnikať s nehnuteľnosťami a potom spoločne odchádzajú na smaragdový ostrov. A v Brendanovi sa prebúdza túžba po mamone. Skupuje, predáva a odrazu sa karta obráti...
Zaujímavý príbeh slovensko-írskeho páru, ktorý možno najlepšie vystihuje veta: Keby nebolo bolesti, nevedeli by sme, kedy sme už vyliečení.  Príbeh živý ako bič a pre ľudí, ktorí pred ťažkosťami nestrčia hlavu do piesku.

Knižné tipy
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

 

Spolu proti rakovine (Gustav Dobos)
Diagnóza: rakovina. Človek v prvom momente zmeravie v nemom úžase, neschopný slova či myšlienky. Hlava akoby mu stŕpla, nechce pochopiť správu, ale telo si už uvedomilo, že ide o život... Novinka Spolu proti rakovine rozoberá spojenectvo prírodného liečiteľstva a onkológie. Áno, začala sa nová éra onkológie – integrovaná onkológia. Onkológia a prírodné liečiteľstvo spolupracujú, aby pacienti lepšie znášali liečbu choroby ohrozujúcej život a aby sa zlepšili ich vyhliadky na vyliečenie.

Knižné tipy
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

 

Bolo to z lásky 2 (Mia Pilsner)

Návrat do vysokoškolských čias býva príjemné. Cez tento príbeh spoznáte vysokoškoláčku Terezu, ktorá popri škole pracovala v nemocnici a práve tam spoznala chalana, ktorý jej zmenil život od základov. Niekedy to však nevyjde a ich cesty sa rozišli. Bolelo to, prirodzene a Tereza neverila, že sa dokáže opäť zaľúbiť. Naše srdcia sú však veľké a nastavené na rozdávanie, takže vo chvíli, keď to čaká najmenej, sa do jej života vracia láska. Otázkou je – dokáže Tereza dať šancu novému vzťahu? Prekoná bolesť a nedávne sklamanie? A bude to tentoraz naozaj láska?

Knižné tipy
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

 

Poklady slovenskej kuchyne 4 (Silvia Pilková)

4.kniha do série Pokladov slovenskej kuchyne – tentoraz Hont, Podpoľanie a Novohrad. 150 skvelých tradičných receptov od Banskej Štiavnice cez Krupinu až po Šahy či Štúrovo. Pre celú oblasť boli dominantné múčne jedlá ako trhance, rezance, párance, lokše, pirohy, haruľa ap., takže každý maškrtník si príde na svoje. V knihe nájdete recepty na predjedlá, polievky, omáčky a prívarky, a samozrejme hlavné jedlá, koláče a niečo do špajze. Napríklad Zavárané moruše, Domáca tlačenka pána richtára alebo černicový sirup.

Slovensko na tanieri. Dobrú chuť.

Knižné tipy
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

 

Emocionálna inteligencia (Jane Wharamová)

Sme emocionálne bytosti a pritom otvoriť sa emóciám je niekedy veľmi ťažké až nemožné. Problém je, že sa s nimi bojíme konfrontovať. Strach je jedna z našich najsilnejších emócií, ale aj ten dokážeme ovládať. Kontrolovať ho. Zmeňte svoj život a zlepšite si svoju emocionálnu inteligenciu. Možno to nebude jednoduché a občas vám to môže ísť veľmi ťažko alebo vám to dokonca môže spôsobiť chvíľkovú emocionálnu bolesť, no táto cesta bude stáť zato. Zistíte, ktoré emócie vo vás horia a ktoré pohasínajú, a čo s nimi robiť, keď sa vás zmocnia. Naučíte sa dokonale ovládať, rozpoznávať emócie druhých,  a využívať vlastnú emocionálnu inteligenciu pre plnohodnotnejší život.

Knižné tipy
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu