Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Dominik Dán a detektívky trochu inak

Dominik Dán Zobraziť galériu (3)
Dominik Dán (Zdroj: Audiolibrix)

Jednotkou detektívneho žánru na Slovensku je už dlhodobo Dominik Dán. Prirovnávajú ho k hviezdam detektívkového neba ako sú Ed McBain alebo Michael Connelly. Napriek tomu sa o ňom veľa nevie.

Meno Dominik Dán je pseudonym, ktoý používa už od študentských čias a jeho pravú identitu pozná zrejme len pár ľudí. Uverejnil zopár rozhovorov z ktorých je zrejmé, že pôsobí v policajnom prostredí a písať začal už od svojich 18tich rokov, kde sa popri školskom časopise prepracoval až k žánru ktorý ho preslávil.

Dve z jeho kníh si môžete vychutnať aj vo forme audioknihy v podaní Jozefa Vajdu.

Dominik Dán
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Audiolibrix)
Beštia

Detektívny román Beštia vychádza z pravdivých udalostí zo začiatku deväťdesiatych rokov. Námetom je tragický príbeh slovenského masového vraha, ktorý neuveriteľne brutálnym spôsobom zasiahol do života veľa rodín na Slovensku aj v zahraničí. Ide o prvý príbeh v dejinách slovenskej kriminalistiky, kde bola ako usvedčujúci dôkaz použitá analýza DNA. Atmosféru a napätie príbehu podtrhuje aj skutočnosť, že autor sa sám podieľal na objasnení tohto prípadu.
Dominik Dán
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Audiolibrix)
Červený kapitán

Pri rekonštrukcii starého cintorína v centre Nášho Mesta vykopú robotníci truhlu s pozostatkami bývalého kostolníka z kostola svätej Barbory. Nešetrným zaobchádzaním sa truhla náhodou otvorí a chlapi zistia, že v lebke je zatlčený klinec. Na miesto záhadného nálezu privolajú začínajúceho detektíva z oddelenia vrážd Richarda Krauza a jeho staršieho kolegu Eduarda Burgera. Onedlho zistia, že o odhalenie skutočnej príčiny smrti nebohého kostolníka nemá záujem ani cirkev, ani vyššie miesta... Začnú rozmotávať klbko záhad zapadávajúcich prachom a vôbec netušia, že sa nechtiac dostanú na stopu najväčšej záhady, akú kedy na oddelení vrážd riešili...
Dominik Dán
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Audiolibrix)
10 malých černoškov (Agatha Christie)

V neúprosnom rytme známeho popevku o desiatich malých černoškoch ubúda hostí v luxusnom sídle na ostrove, búrkou odrezanom od sveta. Akási diabolská sila ženie podľa dopredu stanoveného plánu jedného po druhom do záhuby, až nezostane žiaden. Kam však zmizol vrah?

Prípadne sa započúvajte do 9 hodín trvajúcej nahrávky klasiky medzi detektívkami.

Tieto a veľké množstvo iných audiokníh nájdete na Audiolibrix.sk

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu