Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Prečo strieborných hokejistov nepriviezol vládny špeciál? Toto je dôvod!

Vládny špeciál SR
Vládny špeciál SR (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Viacerým neuniklo, že slovenskí hokejisti zo šampionátu v Helsinkách neprileteli vládnym špeciálom, ale strojom súkromnej spoločnosti. Aký bol teda dôvod takéhoto rozhodnutia?

"Letka ministerstva vnútra má dva Jaky na stredné trate a potom máme dve lietadlá typu Tupolev, ktoré sú na stredné a dlhé trate," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Garajová pre portál noviny.sk. Jeden z Tupolevov bol však na summite NATO v USA s prezidentom Ivanom Gašparovičom a druhé lietadlo stojí už niekoľko mesiacov na letisku, pretože čaká na STK-čku. "Je pripravené na prelet do Ruska na vykonanie predpísanej údržby," uviedla Garajová.

Oprava a modernizácia by mala trvať pol roka od príletu do opravárenského závodu. Tupolev je pritom v krajinách bývalého Sovietskeho zväzu už desaťročia najpoužívanejším dopravným lietadlom. V poslednom období už nelieta medzinárodné linky, no v rámci Ruska funguje naďalej. V lietadle sa odvezie 76 až 116 pasažierov.

Jak nemohli pre hokejistov vyslať z kapacitných dôvodov. Hokejisti s príbuznými a realizačným tímom by sa do neho jednoducho nepomestili. Informovali noviny.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu