Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rusi menia tvár hokeja: Chcú usporiadať zápas na lietadlovej lodi!

Na takejto lodi by sa mal podľa Rusov odohrať unikátny zápas
Na takejto lodi by sa mal podľa Rusov odohrať unikátny zápas

MOSKVA - Marketing nepozná hranice, čoho ďalším dôkazom je nezvyčajný nápad ruských hokejových funkcionárov. Šéf tamojšej druhej najvyššej súťaže VHL German Skoropupov v rozhovore pre denník Sport-Express prezradil, že plánujú usporiadať súťažný zápas na palube lietadlovej lode.

 

Podľa Skoropupova je realizácia tohto zámeru mimoriadne náročná, nie však nesplniteľná úloha a údajne sa už v tomto smere podnikli prvé kroky. Významnú úlohu pritom zohráva skutočnosť, že vo VHL pôsobí klub ruského námorníctva HK VMF Petrohrad a práve ten by mal byť jedným z aktérov plánového stretnutia. "Zápas na lodi by bol unikátnou záležitosťou. Okrem náročnosti samotnej realizácie musíme počítať aj s prípadným ďalším problémom - počasím. Dokázali sme sa však už vyrovnať s náročnými sibírskymi podmienkami pri zápase pod holým nebom a nejako už zvládneme aj silný vietor nad morom," vyhlásil.
 
Na nemenovanej lodi, kotviacej vo Fínskom zálive, by mala vyrásť kompletná hokejová infraštruktúra, potrebná k odohratiu zápasu. Hoci pre divákov vzhľadom k obmedzenej ploche veľa priestoru nezostane, vedenie VHL počíta s veľkým záujmom domácich i zahraničných televíznych staníc. "Viete si predstaviť tie zábery? Mnoho ľudí sa po vypočutí si našej myšlienky smeje, no s rovnakými posmeškami sme sa stretávali aj vlani pri zrode konceptu zápasov pod holým nebom," uviedol s tým, že problém nevidí ani v neustálom nakláňaní sa lode: "Oba tímy predsa budú mať rovnaké podmienky."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu