Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zaskočení fanúšikovia: Hokej mohli sledovať jedine s ďalekohľadom!

V Poprade si fanúšikovia môžu hokejové zápasy pozrieť zatiaľ len na väčšom televízore. Zobraziť galériu (3)
V Poprade si fanúšikovia môžu hokejové zápasy pozrieť zatiaľ len na väčšom televízore.

POPRAD – Mesto pripravilo pre fanúšikov fanzónu, v ktorej môžu sledovať hokejové majstrovstvá. Sklamanie však prišlo, keď fanúšikovia zistili, že okrem dobrej nálady pri povzbudzovaní, neuvidia a ani nebudú počuť z hokeja takmer nič.

Ako nám napísal čitateľ Topiek, keď dorazil na námestie sv. Egídia, kde mesto projekciu pripravilo, čakalo ho nemilé prekvapenie. Miesto veľkoplošnej obrazovky sa pred sedačkami týčil klasický televízor, na ktorý je vidieť ledva z prvého radu. "Robíme všetko pre to, aby bolo premietanie zabezpečené už na zápas Švédsko – Česko," povedal po zápase Slovákov s Kanadou pre poprad24.sk viceprimátor Adrián Kromka.

Náš čitateľ, ktorý sa s priateľmi na sledovanie zápasu na námestí tešil, je však zhrozený. „Chcem Vás poprosiť, či môžete ukázať celému Slovensku, ako vyzerá kultúra pod Vysokými Tatrami v meste Poprad. Je to možné, že mesto má problém vyčleniť prostriedky na takú udalosť, akou momentálne žije Slovensko, a tým myslím MS v ľadovom hokeji. Pozrite si, akú veľkoplošnú obrazovku pripravili aj s profesionálnym ozvučením... Pýtam sa, kde to žijeme, v akej dobe? napísal nám.

Ako sme zistili, veľkoplošná obrazovka sa organizátorom pokazila počas prevozu na námestie. Na poslednú chvíľu na miesto umiestnili aspoň náhradný televízor. Mesto sľubuje fanúšikom, že na zajtrajšie semifinále zabezpečí náhradu, aby mohli fanúšikovia bez problémov sledovať obidva zápasy.

Vaše tipy


Fanzóny v slovenských mestách

Sobotňajší zápas Slovenska s Českom a neďeľňajšie stretnutia o tretie miesto a finále si fanúšikovia z Košíc budú môcť pozrieť v amfiteátri Košice-Sever. „Zápasy sa budú premietať na LED obrazovke o rozmere 6 krát 5 metrov. Z dôvodu vykrytia nákladov na obrazovku bude vstupné na dva dni spolu 1 euro, ktoré je ozaj symbolické,“ informoval vedúci kancelárie starostu Marcel Gibóda.

Dodal, že amfiteáter sa otvorí v sobotu (19. mája) o 16:00 koncertom na rozprúdenie dobrej atmosféry. „O 17:30 si fanúšikovia môžu pozrieť súboj medzi Slovákmi a Čechmi. Ako bonus prinesieme aj večerné finále ligy majstrov, ktoré začne o 20:45 medzi FC Bayern Mníchov s Chelsea FC,“ doplnil Gibóda.

Veľkoplošnú obrazovku tento rok nechystajú v Trenčíne, v Bratislave si budú môcť fanúšikovia vychutnať hokejovú atmosféru pred obchodným centrom Eurovea.

V Poprade si fanúšikovia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: mediaportal.sk)
V Poprade si fanúšikovia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: mediaportal.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu