Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Sklamaný prezident neuvidí semifinále naživo: Fandiť bude zo zámoria!

Slovenskí reprezentanti po výhre nad Kanadou
Slovenskí reprezentanti po výhre nad Kanadou (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prezident SR Ivan Gašparovič drží slovenskej hokejovej reprezentácii palce, semifinálové ani finálové zápasy majstrovstiev sveta však v mieste ich konania sledovať nebude. Počas sobotňajšieho semifinálového zápasu našich hokejistov bude práve v lietadle smerujúcom na summit NATO v americkom Chicagu.

V nedeľu, keď je na programe finálový zápas, čaká hlavu štátu intenzívny pracovný program na schôdzke predstaviteľov členských štátov Severoatlantickej aliancie. Ako ďalej informoval hovorca prezidenta SR Marek Trubač, prezident si pripomenul, že keď bol pred desiatimi rokmi služobne v USA, stali sme sa majstrami sveta v ľadovom hokeji. Teraz bude v USA opäť a verí, že to našim hokejistom prinesie šťastie.

Prezident SR Ivan Gašparovič odcestuje v sobotu 19. mája do Chicaga v USA, kde sa v dňoch 20. a 21. mája zúčastní na summite Severoatlantickej aliancie (NATO). Povedie slovenskú delegáciu, ktorej členmi budú podpredseda vlády a minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák, minister obrany Martin Glváč a náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Peter Vojtek, informovala Elena Bianchi z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR. Očakáva sa, že summit sa bude venovať najmä situácii v Afganistane a protiraketovému štítu v Európe.

Fandíte našim hokejistom? Pošlite nám vaše fotky na adresu fotky@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu