Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

FOTOREPORTÁŽ Zbrane, šľapky a smrť: Život v gangu na Haiti!

Zobraziť galériu (11)
(Zdroj: profimedia.sk, topky.sk)

HAITI - Gangy v hlavnom meste Port-au-Prince ovládajú všedný život Haiťanov bývajúcich v slumoch v tých najchudobnejších štvrtiach. Na dennom programe sú drogy, prostitúcia a zbrane, ktoré sa stali hlavnými komoditami tejto krajiny.

Obrovské zemetrasenie, ktoré zasiahlo Haiti v roku 2010, sa podpísalo na zvýšení chudoby. Slumy sa stali ideálnym miestom pre gangy, ktoré bojujú medzi sebou o nadvládu. Najhorší slum v meste sa volá Cité Soleil.
Zobraziť galériu (11)
Obrovské zemetrasenie, ktoré zasiahlo Haiti v roku 2010, sa podpísalo na zvýšení chudoby. Slumy sa stali ideálnym miestom pre gangy, ktoré bojujú medzi sebou o nadvládu. Najhorší slum v meste sa volá Cité Soleil.  (Zdroj: profimedia.sk)

Tento slum ovládajú členovia gangu LP: Vľavo je druhý najvyšší veliteľ Sam, v strede stojí jeho boss Basha.
Zobraziť galériu (11)
Tento slum ovládajú členovia gangu LP: Vľavo je druhý najvyšší veliteľ Sam, v strede stojí jeho boss Basha.  (Zdroj: profimedia.sk)

Basha udržiava poriadok v slume aj pomocou svojej zbrane kalibru 38 mm. Podľa oblečenia by nikto nehádal, že ide o šéfa gangu.
Zobraziť galériu (11)
Basha udržiava poriadok v slume aj pomocou svojej zbrane kalibru 38 mm. Podľa oblečenia by nikto nehádal, že ide o šéfa gangu.  (Zdroj: profimedia.sk)

Gang zriadil prostitútkam obydlia, v ktorých poskytujú svoje sexuálne služby. Majú z nich nielen zisk, ale zároveň nadvládou nad ženami dokazujú svoju moc.
Zobraziť galériu (11)
Gang zriadil prostitútkam obydlia, v ktorých poskytujú svoje sexuálne služby. Majú z nich nielen zisk, ale zároveň nadvládou nad ženami dokazujú svoju moc.  (Zdroj: profimedia.sk)

Fajčenie marihuany na ulici je ďalším z rituálov, ktorý má ukázať, že gang je dobre finančne zabezpečený.
Zobraziť galériu (11)
Fajčenie marihuany na ulici je ďalším z rituálov, ktorý má ukázať, že gang je dobre finančne zabezpečený.  (Zdroj: profimedia.sk)

Ozbrojený člen gangu stojí uprostred parkoviska autoopravovne, ktorá sa používa na pašovanie a inú nelegálnu činnosť.
Zobraziť galériu (11)
Ozbrojený člen gangu stojí uprostred parkoviska autoopravovne, ktorá sa používa na pašovanie a inú nelegálnu činnosť.  (Zdroj: profimedia.sk)

Úlohou gangstrov je dohliadať na situáciu vo svojom teritóriu a niekedy riešiť aj banálne hádky mužov o ženu.
Zobraziť galériu (11)
Úlohou gangstrov je dohliadať na situáciu vo svojom teritóriu a niekedy riešiť aj banálne hádky mužov o ženu.  (Zdroj: profimedia.sk)

Sam má v skupine aj funkciu priekupníka zbraní. Medzi jeho povinnosti patrí ich pravidelná kontrola.
Zobraziť galériu (11)
Sam má v skupine aj funkciu priekupníka zbraní. Medzi jeho povinnosti patrí ich pravidelná kontrola.  (Zdroj: profimedia.sk)

Miestny chlapec kráča po lávke nad miestom, kam sa hádže odpad. Pre deti je streľba a smrť bežný výjav.
Zobraziť galériu (11)
Miestny chlapec kráča po lávke nad miestom, kam sa hádže odpad. Pre deti je streľba a smrť bežný výjav.  (Zdroj: profimedia.sk)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu