Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Stretnutie Fica s Haščákom z kauzy Gorila bolo vraj zinscenované

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA – Stretnutie predsedu strany Smer-SD Roberta Fica v konšpiračnom byte z kauzy Gorila s Jaroslavom Haščákom bolo údajne zinscenované samotnou Pentou. Novinár Tom Nicholson to uviedol vo vysielaní televízie ČT24 s tým, že tieto informácie má od premiérky Ivety Radičovej. Informovala o tom televízia TA3.

"Ak mala premiérka Iveta Radičová pravdu, že pán Fico tam bol nielen ako užitočný kontakt pre predstaviteľov Penty, ale možno aj preto, že ho chceli namočiť do toho, aby po voľbách možno nebol až taký aktívny pri presadzovaní vyšetrovania spisu," uviedol novinár Nicholson.

Podľa hovorkyne predsedníčky vlády Ľubice Pilzovej však boli predmetom rozhovoru premiérky s novinárom Tomom Nicholsonom len verejne dostupné informácie. "Prezentované interpretácie rozhovoru a dedukcie sú autorstvom Toma Nicholsona," uviedla Pilzová pre televíziu TA3.

Samotná Penta považuje tvrdenia novinára za nezmysel. "Ťažko sa reaguje na tvrdenia, ktoré skôr patria do kategórie špionážnych románov než do serióznej investigatívnej žurnalistiky. Je to, samozrejme, nezmysel," skonštatoval hovorca spoločnosti Penta Investments Martin Danko.

Podľa strany Smer-SD najnovšie vyjadrenia novinára Nicholsona len potvrdzujú to, že Gorila bola kauzou druhej Dzurindovej vlády. "S ňou strana Smer-SD nemala nič spoločné," uviedol pre televíziu hovorca Smeru-SD Erik Tomáš.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu