Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Smere nerozumejú protestu Gorila pred ich centrálou

Ťažkoodenci pri centrále strany SMER
Ťažkoodenci pri centrále strany SMER

BRATISLAVA - Strana SMER - SD nerozumie neoficiálnej akcii niekoľkých desiatok ľudí, ktorá sa konala v piatok pred jej centrálou po oficiálnom proteste Gorila.

"Kauza Gorila je kauzou druhej Dzurindovej vlády, teda týka sa obdobia, keď bol SMER – SD v opozícii," uviedol riaditeľ tlačového odboru strany SMER - sociálna demokracia Erik Tomáš s tým, že podstatou kauzy sú provízie z privatizácie a kupovanie poslancov. "Aj keby bol zverejnený dokument hneď celý pravdivý, meno Roberta Fica sa v ňom na rozdiel od iných pravicových lídrov nespomína v súvislostiach, ktoré by ho diskvalifikovali na pôsobenie v politike. Naopak, uvádza sa v ňom, že finančná skupina Penta chcela vyčleniť 20 miliónov Sk na likvidáciu SMERu - SD alebo, že jeden z jej spolumajiteľov Jaroslav Haščák sa sťažoval, že sa s ním Robert Fico nechce stretnúť," vyhlásil Tomáš.

Podľa jeho slov strana SMER – SD navyše počas svojho pôsobenia vo vláde v rokoch 2006 až 2010 ukázala svoj vzťah k Pente ráznymi krokmi proti jej záujmom – zrušila privatizáciu letiska a zakázala zisk zdravotných poisťovní. "Zaujímavým je aj fakt, že spomínaná neoficiálna akcia sa nekoncentrovala aj na centrály pravicových strán KDH a MOST-HÍD, ktoré v spise Gorila čelia závažným podozreniam," upozornil Tomáš. Z uvedených dôvodov ju považujú za politicky motivovanú akciu. Oficiálny protest, ktorý bol ukončený na Trnavskom mýte v Bratislave, Smer rešpektuje a považuje za demokratický prejav vôle občanov.

Niekoľko desiatok nahnevaných ľudí, ktorí sa v piatok presunuli po oficiálnom skončení protestu Gorila, zasypalo vajíčkami centrálu SDKÚ-DS vajíčkami. Po niekoľkých desiatkach vajec, ktoré hodili do zamknutých dverí kultúrneho domu Ružinov, kde strana Mikuláša Dzurindu sídli, prišli policajní ťažkoodenci a priestor obkolesili. Následne lietali vajíčka na logo strany, ktoré je na priečelí budovy. Po niekoľkých minútach sa vybral dav s výkrikmi "Poďme na Fica" pred sídlo strany Smer-SD. Veľkú vajíčkovú spŕšku však centrála socialistov nedostala, hodili ich iba niekoľkí jednotlivci. Policajti zahatali prístupové chodníky a tak protestujúci ostali niekoľko desiatok metrov od budovy, kde skandovali heslá ako napríklad: Fico do basy, Dosť bolo goríl, Hanba vám. Polícia nemusela ani pred sídlom SDKÚ ani pred centrálou Smer-u zasiahnuť, znečistenie budov objasňuje ako priestupok proti majetku. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu