Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalší sudca knihu o Gorile povolil: Zákaz však platí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Na vydanie knihy novinára Toma Nicholsona o kauze Gorila majú dvaja sudcovia toho istého bratislavského okresného súdu rôzny názor. Kým Branislav Král ju zakázal vydať, jeho kolegyňa Daša Kontríková tak neurobila. Píše to dnešné vydanie denníka Sme.

Král vyhovel žiadosti Jaroslava Haščáka z Penty zastaviť jej vydanie až do vyriešenia sporu. Zoltán Varga, ktorý je Haščákov kamarát, v ktorého byte mali byť odpočúvaní aktéri z údajného spisu Slovenskej informačnej služby (SIS), so žiadosťou o predbežné opatrenie neuspel. A to napriek tomu, že obe podania boli podľa Sme takmer identické. Zastupoval ich tiež rovnaký právny zástupca Martin Škubla, ktorý spolupracuje s finančnou skupinou Penta.
      
Kontríková rozhodla tri dni po Královi. Podľa nej nie je možné, aby existencia knihy zasiahla do práv Vargu. On sám totiž nepozná obsah knihy a nevie, či sa Nicholson v nej o ňom vôbec zmieňuje. Varga tiež v návrhu priznal, že všetky informácie, ktoré má súd zakázať zverejňovať, už zverejnené boli. Sudkyňa pripomenula, že ak majú nejaké informácie zasahovať do jeho práv, tak by mal konkretizovať, o ktoré presne ide.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu