Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Arašidová pasta zachráni dieťaťu život.

Dieťa v ťažkom stave podvýživy čaká v MAGNA terapeutickom centre v Garisse na vyšetrenie
Dieťa v ťažkom stave podvýživy čaká v MAGNA terapeutickom centre v Garisse na vyšetrenie (Zdroj: MAGNA záchranca)

Vplyvom podvýživy zomiera ročne podľa odhadov Svetového potravinového programu 6 miliónov detí vo veku do 5 rokov. Chudobné deti žijú vo väčšom riziku, že skôr zomrú alebo budú trpieť vážnymi ochoreniami, hladom a podvýživou. Deti trpiacie podvýživou sú nútené žiť týždne, niekedy celé mesiace s denným prídelom potravy, ktorý je nedostatočný a ktorého nutričná hodnota je nižšia ako 2.100 kalórií. To je minimum, ktoré potrebuje dieťa k zdravému vývoju.

 

Humanitárna organizácia Magna Deti v núdzi sa zameriava vo svojich zdravotných projektoch aj na liečbu detskej podvýživy. Má bohaté skúsenosti s distribúciou jedla, s monitorovaním týchto distribúcií a prispievaním k náhradným nutričným programom. Sprostredkúva zdravotné zásoby a balíčky s jedlom pre podvyživené deti na troch kontinentoch.

Sprostredkúva tiež liečbu náhradnou terapeutickou stravou RUTF (ready to use food), ktorá je dizajnovaná a balená k okamžitému použitiu a výrazne napomáha k zvýšeniu hmotnosti a prísunu adekvátnych vitamínov a minerálov pre podvýživené deti.

Hotové terapeutické jedlo je pasta na báze orechov, ktorá neobsahuje vodu, a preto ho možno ľahko skladovať v horúcich podmienkach. Rodičia môžu túto liečbu podávať doma a zdravie dieťaťa a všeobecný rozvoj môže byť monitorované pri návštevách MAGNA ambulantných centier. Deti trpiace komplikáciami vážnej akútnej podvýživy, ktoré si vyžadujú vysoko špecializovanú, rýchlu lekársku reakciu sú hospitalizované a monitorované v MAGNA stabilizačných centrách.

Aktuálne MAGNA prevádzkuje nutričné programy v Kambodži, Kongu, Južnom Sudáne  a na keňsko - somálskych hraniciach pre viac ako 10.000 pacientov.

“Je to taký malý zázrak, keď vidíte dieťa v ťažkom stave podvýživy a už po necelých 2 mesiacoch liečby stojí samé na nohách, príjíma normálnu stravu a teší sa zo života a nielen ono, ale aj jeho matka.” hovorí Andrea Stránska, MAGNA koordinátor nutričného projektu v Demokratickej republike Kongo.

 

Pomáhať spolu s nami TU a TERAZ a stať sa Magna Záchrancom  pre deti v núdzi môže teraz každý! Vďaka Vám budú môcť tieto deti prežiť každý ďalší deň – dostanú zdravotnú starostlivosť, lieky a nebudú trpieť hladom.

Váš príspevok vo výške 3 € dokáže zabezpečiť terapeutickú stravu pre podvýživené dieťa na celý mesiac.

Zaslaním SMS s textom MAGNA v hodnote 3 eur na skrátené číslo 806, si aktivujete pravidelné mesačné prispievanie na podporu detí v núdzi.

Každý, kto si aktivuje pravidelné prispievanie v tomto projekte u operátora Telekom, dostane pravidelne (1x za mesiac) bezplatnú SMS s informáciami o aktuálne prebiehajúcich projektoch. Ostatní môžu sledovať informácie na www.magna.sk

Z pravidelného prispievania sa môžete kedykoľvek bezplatne odhlásiť. Stačí zaslať SMS s textom MAGNA STOP na skrátené číslo 806. Po zaslaní takejto SMS budete z pravidelného prispievania vyradený. Viac info na : www.magna.sk

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu