Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Očkovanie dokáže dieťaťu zachrániť holý život

MAGNA lekár na “open air” lôžkovom oddelení nemocnice v oblasti Terekeka.
MAGNA lekár na “open air” lôžkovom oddelení nemocnice v oblasti Terekeka. (Zdroj: Martin Bandžák/MAGNA )

Je odhadované, že približne 2 milióny ľudí zomrú každý rok na choroby, ktorým mohlo byť zabránené sériou vakcín odporúčaných všetkým deťom Svetovou zdravotníckou organizáciou. Využitie očkovania je jedným z cenovo najefektívnejších zásahov vo verejnom zdravotníctve.

V súčasnosti medzi tieto choroby, ktoré priamo ohrozujú životy detí v krízových oblastiach sveta patrí napr. tetanus, čierny kašeľ, hepatitída B, osýpky, obrna či rotavírus a iné.

V krajinách, kde pokrytie očkovaním je všeobecne nízke, sa slovenská humanitárna organizácia Magna Deti v núdzi (MAGNA) snaží ponúkať rutinné očkovanie všetkým deťom do 5 rokov ako súčasť základného zdravotného programu. Tímy MAGNA pracovníkov sa pravidelne podieľajú na očkovacích programoch veľkého rozsahu a snažia sa zvýšiť povedomie komunity o výhodách očkovania. Miesta pre očkovanie sú zväčša zriadená v častiach, kde sa komunita stretáva. Typická očkovacie kampaň trvá medzi dvoma až tromi týždňami a môže dosiahnuť na stovky tisíc ľudí.

“Práve aktuálne sme sa podielali na očkovacej kampani v Južnom Sudáne, v oblasti Terekeka, kedy v štyroch imunizačných staniciach 20 pracovníkov zaočkovalo v priebehu pár dní  vyše 1.600 detí a žien. V oblasti Terekeka, v deviatich nami podporovaných zdravotných centrách zabezpečujeme očkovanie aj na dennej báze.” hovorí MAGNA operačná riaditeľka Denisa Augustínová.

Zachraňovať detské životy môžete aj vy!

Vďaka Vám budú môcť deti prežiť každý ďalší deň – dostanú zdravotnú starostlivosť, lieky a nebudú trpieť hladom. A pritom budete mať prehľad o svojich zaslaných finančných prostriedkov a vedieť kde, kedy a komu pomáhate.

Chcete zachraňovať životy aj Vy? Staňte sa Magna Záchrancom.

Pošlite SMS v tvare MAGNA na číslo 806.

Výška príspevku po aktivácii je 3 Eurá. Služba sa automaticky obnovuje každých 30 dní. Deaktivácia pravidelného prispievania: SMS v tvare MAGNA STOP na číslo 806 (odhlásenie je bezplatné). Viac informácií a možností ako prispieť nájdete na www.magna.sk. Prihlásenie cez SMS je dostupné pre všetkých zákazníkov mobilných sietí FunFón, O2, Orange,Telekom.

Ako Vás budeme informovať o využití Vášho daru

Aktuálne informácie o prebiehajúcich projektoch, ktoré sú realizované aj z vyzbieraných finačných prostriedkov cez SMS obdržia prispievatelia buď cez informačnú SMS (záleží na konkrétnom operátorovi) alebo môžu sledovať projekty prostredníctvom webových stránok www.magna.sk či facebookovej stránky.

V prípade registrácie na www.magna.sk môžete dostávať obsiahlejší súhrn správ z terénu prostredníctvom vami zadefinovaného e-mailu

Sledujte MAGNU v teréne: www.fieldtrack.magna.sk


MAGNA na Facebooku.

Pravidlá projektu Magna Záchranca

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu