Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Frešo: SDKÚ je pripravená podať vláde pomocnú ruku

Pavol Frešo
Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - SDKÚ-DS bude dôsledne kontrolovať vládu Roberta Fica aj v zahraničnopolitickej oblasti a prostredníctvom svojich poslancov v Európskom parlamente aj v Národnej rade SR dôsledne obhajovať národnoštátne záujmy SR v Európskej únii.

Píše sa to v stanovisku strany SDKÚ-DS, pod ktorým je podpísaný poslanec NR SR Pavol Frešo. "Zároveň tam, kde to budeme považovať za potrebné, za správne a v záujme našich občanov, podáme vláde pomocnú ruku. Pretože v zásadných zahraničnopolitických a európskych témach by mala panovať zhoda," vyhlásil Frešo s tým, že tak to bolo aj v rokoch, kedy Slovensko vstupovalo do Európskej únie. Frešo pri príležitosti Dňa Európy pripomína, že zostane historickým vkladom SDKÚ-DS do dejín Slovenska, že za jej vlády v roku 2004 sa Slovensko po mnohých desaťročiach inštitucionálne zakotvilo vo vyspelom európskom priestore.

Minulotýždňové parlamentné voľby v Grécku a prezidentské voľby vo Francúzsku podľa Freša ukázali, že európske témy sa v najbližšom období opätovne dostanú do popredia záujmu ľudí a politikov aj na Slovensku. Najmä voľby v Grécku predznamenávajú možnú nestabilitu v tejto krajine, ktorá by mala namiesto chaosu a plytvania, pokračovať v úsporných opatreniach. "Vláda SR by mala v tejto situácií čo najskôr zaujať zrozumiteľný postoj k aktuálnym európskym témam, pretože tu nejde len o zahraničnú politiku štátu, ale v súvislosti s jednotnou menou euro aj o úspory občanov a ich budúcnosť," poznamenal Frešo s tým, že Slovensko potrebuje stabilnú Európsku úniu. Takú, ktorá za posledných 60 rokov zabezpečila ľuďom na Západe nebývalo dlhé obdobie mieru a prosperity. "Povinnosťou nás politikov – tak koaličných, ako aj opozičných - bude ochrana záujmov Slovenska a jeho občanov, a nie je to len prázdna fráza," dodal Frešo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu