Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Radičová: Náš spoločný príbeh s Dzurindom nekončí

Mikuláš Dzurinda a Iveta Radičová
Mikuláš Dzurinda a Iveta Radičová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Spoločný príbeh premiérky Ivety Radičovej a SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu nekončí, myslí si premiérka Iveta Radičová. „Boli to väzby a vzťahy, ktoré nekončia jednými voľbami,“ povedala dnes Radičová po príchode do centrály SDKÚ-DS v ružinovskom dome kultúry.

Dzurindovi prišla premiérka zaželať dobrý volebný výsledok. Premiérka sa nádeja, že voliči sa rozhodli rozumne s ohľadom na programy a výsledky strán. „SDKÚ-DS už dokázala v minulosti, že riešenia vždy má,“ zdôraznila.

Dzurinda výsledok strany tipovať nechcel, ale je presvedčený že ho negatívne ovplyvnila kauza Gorila. Nepovedal ani to, aký výsledok by považoval za neúspech, ale je pripravený niesť zaň zodpovednosť. „Predseda strany vždy nesie zodpovednosť a samozrejme, že nesiem zodpovednosť za výsledok SDKÚ-DS." Líder SDKÚ-DS priznal, že počas vládnutia sa stali aj chyby. „Nemôžeme zakryť, že keď nám vypadne moc po necelých dvoch rokoch, že to je mínus,“ poznamenal s dodatkom, že pri hlasovaní o eurovale ale zrejme nebola iná možnosť ako spojiť ho s hlasovaním o dôvere vláde. Hoci prípadnú pozvánku na rokovanie o vláde so Smerom-SD prijme, podľa Dzurindu platí rozhodnutie nevstúpiť so sociálnymi demokratmi do vlády.

Minister školstva Eugen Jurzyca odhadol dnešné skóre svojej strany na 7 percent, spokojný však bude aj s piatimi percentami. Či bude na povolebnom kongrese strany za predsedníčku voliť terajšiu ministerku spravodlivosti Luciu Žitňanskú neprezradil.

Viliam Novotný, ktorý do volieb zastával funkciu predsedu parlamentného zdravotníckeho výboru pôvodne odhadoval výsledok na 10,2 percenta, dnes však už tipuje výsledok približne 8 percent. Novotný si uvedomuje, že v porovnaní s rokom 2010 by to bol významný prepad, ale zatiaľ nechcel možný výsledok ani udalosti, ktoré ho zapríčinili, hodnotiť. „Nerobme účet bez hostinského,“ poznamenal pri príchode do centrály.

Zástupcom médií je v ružinovskom dome kultúry vyhradené prízemie, straníci budú na výsledky čakať na poschodí. Nepustia medzi seba ani kameramanov či fotografov, novinári tak budú odkázaní na to, že politici prídu za nimi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu