Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Poslanec Galbavý vyzýva voličov, aby mu volali: Nadávky a 30 minútový hovor!

Tomáš Galbavý na bilbordoch vyzýva voličov, aby mu volali Zobraziť galériu (3)
Tomáš Galbavý na bilbordoch vyzýva voličov, aby mu volali

BRATISLAVA – Tak ten má ale guráž! Poslanec SDKÚ Tomáš Galbavý vystavil svoje telefónne číslo na predvolebné reklamné citylighty po celom Slovensku. Možnosť zavolať mu na jeho súkromný telefón má tak každý. A že nejde vždy len o príjemné telefonáty, nám potvrdil aj samotný politik. Napriek tridsaťminútovému hovoru a nadávkam si číslo, ktoré má už 15 rokov, po voľbách meniť nechce!

V predvolebnom boji si poslanec Galbavý vybral zaujímavú formu komunikácie s potenciálnymi voličmi. S problémom sa naňho môže obrátiť ktokoľvek. Upozorňujú na to totiž citylighty umiestnené po celom Slovensku, na ktorých okrem jeho fotky a kandidátneho čísla nájdete aj poslancovo telefónne číslo. „Ja som sa nikdy nebál priameho kontaktu s ľuďmi, chodím medzi nich, stretávam sa s nimi. Tak prečo by som im nemal dať na seba kontakt, aby mi mohli zatelefonovať a obrátiť sa na mňa so svojimi problémami?“ uviedol politik.

Zároveň pripomenul, že to nie je prvý raz, čo svoje telefónne číslo zverejnil. Urobil tak už aj v roku 2006, keď ľuďom hrozili likvidačné penále za nedoplatky rozhlasu. „Bolo to náročné, lebo som mal desiatky telefonátov denne, ale som rád, že som ľuďom pomohol,“ povedal. Rovnaký spôsob komunikácie si zvolila aj Zuzana Martináková v roku 2009, keď kandidovala na prezidentku. Exminister obrany Ľubomír Galko zase pred viac ako rokom zriadil antikorupčnú linku pre sťažnosti a podnety, ku ktorej mal prístup len on. Telefonáty si bez pomoci asistenta vybavuje aj Galbavý. „Jediný prípad, kedy sa ma niekto nedovolá, je vtedy, keď práve rokujeme v pléne alebo vo výbore, alebo keď je obsadené, pretože volá niekto iný.“

Záujem o rozhovor s poslancom za SDKÚ majú podľa jeho slov dvaja-traja ľudia denne a pýtajú sa ho na všeličo. „Je to veľmi rôznorodé. Niekto chce vedieť, ako to bolo s Radičovou, iní sa pýtajú, či sa Žitňanská mieni uchádzať o post predsedu vážne alebo ide len o hru. No a iní chcú pomoc, napríklad im hrozí bankrot, pretože im nejaký podvodník nepreplatil veľkú faktúru, a žiadajú, aby sme sa po voľbách nehádali a riešili tieto problémy,“ uviedol s tým, že sa našli aj takí, ktorí si potrebovali slovne uľaviť. Najdlhší telefonát trval asi pol hodiny a najkratší len zopár sekúnd, „keď si pani chcela overiť, či nejde o nejaký žart.“

Svoje telefónne číslo, ktoré je v týchto dňoch ľuďom na očiach pomerne často, si Galbavý zmeniť neplánuje. „Nie, prečo by som mal? Toto číslo mám už pätnásť rokov, meniť si ho nebudem,“ dodal na záver.
 

Tomáš Galbavý na bilbordoch
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív T. G. )

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu