Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Smer na výzvu o tráve: Nie dekriminalizácia, ale zmiernenie trestov!

Nájdu Robert Fico a Richard Sulík spoločnú reč?
Nájdu Robert Fico a Richard Sulík spoločnú reč?

BRATISLAVA - Sloboda a solidarita ponúkla včera Smeru-SD svoje ekonomické riešenia výmenou za pomoc pri dekriminalizácii marihuany. "Dotazovali sme sa aj na to, aké sú možnosti v oblasti dekriminalizácie marihuany a sme spokojní, že sa o tejto téme bude diskutovať. Vidíme šancu, že by sa to mohlo presadiť spolu so Smerom," povedal predseda liberálov Richard Sulík. Vyjadrenie Smeru však optimizmus SaS značne krotí.

„Sme veľmi radi, že Smer reflektoval na našu ponuku v oblasti občianskych slobôd, v oblasti dekriminalizácie marihuany. Dali sme im dobrú ponuku: My vám pomôžeme s ekonomikou a riešeniami, na oplátku od nich chceme, aby nám pomohli s presadením dekriminalizácie marihuany. Mal som pocit, že to bude možné,“  vyhlásil včera po stretnutí predstaviteľov parlamentných strán Juraj Miškov.

Podľa neho v programe Smeru riešenia chýbajú, SaS je ekonomické riešenia ochotná ponúknuť kedykoľvek. „Máme najlepší program a najlepších expertov zo všetkých strán a tá dekriminalizácia marihuany by bola vec, ktorú by sme veľmi radi presadili. Vieme si predstaviť presadzovanie programu v oblasti občianskych slobôd aj so Smerom,“ dodal Miškov.

Smer-SD tvrdí, že Miškov informácie z okrúhleho stola dezinterpretoval, čím znižuje jeho úroveň. "V rámci témy občianskych slobôd predseda Smeru-SD Robert Fico hovoril len o depenalizácii, teda o zmierňovaní trestov za niektoré skutky, pretože na Slovensku vzniká reálny problém s preplnenosťou väzníc, pričom represia pri spomínaných skutkoch nič nevyriešila. Odporúčame Jurajovi Miškovovi mať nabudúce pri rokovaniach čistú hlavu, čo určite pomôže jeho koncentrácii," uviedol hovorca Smer-SD Erik Tomáš s tým, že strana ekonomický program SaS nechce, ani nepotrebuje, pretože má vlastný, s ktorým vyhrala voľby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu