Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Sulíkova ponuka Smeru: Pomôžeme vám s krízou, vy nám s trávou!

Sulíkovci majú pre Fica ponuku
Sulíkovci majú pre Fica ponuku (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – SaS ponúka Smeru-SD obchod. Liberáli chcú najsilnejšej parlamentnej strane pomôcť pri ekonomických riešeniach, za čo žiadajú dekriminalizáciu marihuany.

„Sme veľmi radi, že Smer reflektoval na našu ponuku v oblasti občianskych slobôd, v oblasti dekriminalizácie marihuany. Dali sme im dobrú ponuku.: My vám pomôžeme s ekonomikou a riešeniami, na oplátku od nich chceme, aby nám pomohli s presadením dekriminalizácie marihuany. Mal som pocit, že to bude možné,“ vyhlásil dnes po stretnutí predstaviteľov parlamentných strán Juraj Miškov.

Podľa neho v programe Smeru riešenia chýbajú, SaS je ekonomické riešenia ochotná ponúknuť kedykoľvek. „Máme najlepší program a najlepších expertov zo všetkých strán a tá dekriminalizácia marihuany by bola vec, ktorú by sme veľmi radi presadili. Vieme si predstaviť presadzovanie programu v oblasti občianskych slobôd aj so Smerom,“ dodal Miškov.

Robert Fico ako predseda Smeru v roku 2001 povedal, že je za to, aby užívanie marihuany nebolo trestné. Vtedajšia vláda a jej podpredseda Pál Csáky to striktne odmietli.

„Marihuana je výsledkom doby a bol by som posledný, kto by trval na tom, aby sme za vyfajčenie jednej cigarety poslali niekoho do väzenia,“ povedal vtedy Fico pred študentmi Trnavskej univerzity. „Zásadne som len za postih páchateľov, ktorí marihuanu vyrábajú, držia a predávajú,“ hovoril. 

Líder Smeru tak má možnosť dokázať, že svoje slová z čias, keď ešte nebol premiérom, myslel naozaj vážne.


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu