Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Figeľ: Jasný postoj Lipšica by bol prínosom

Ján Figeľ
Ján Figeľ

BRATISLAVA - Jasný postoj Daniela Lipšica v otázke kandidatúry na predsedu KDH by bol podľa šéfa kresťanských demokratov Jána Figeľa prínosom aj pre kresťanských demokratov, aj širšiu verejnosť.

Ako pripomenul v rozhovore, on sám férovú súťaž ponúkol, bol jej súčasťou, a je presvedčený, že v roku 2000 to bol prínos pre KDH. „Férovosť, otvorenosť, čitateľnosť a hlavne prínos pre hnutie, pre spoločenstvo založené na hodnotách, je to, čo KDH rozvíjalo, posilňovalo a môže aj v budúcnosti,“ povedal.

Čitateľné postoje si vyžadujú podľa Figeľa rozhodnutia vo vhodnom čase, ale to musí naplniť a zvážiť potenciálny kandidát. „Ja som po voľbách nevyjadroval skôr, ako som počul celoslovenskú radu, svoje pohľady na budúcnosť. Dlhá konštruktívna diskusia ma viedla k tomu, aby som potvrdil pripravenosť niesť ďalej zodpovednosť predsedu, a to nie je ľahká zodpovednosť,“ konštatoval. Zároveň dodal, že už v marci na celoslovenskej rade cítil veľmi silnú dôveru a očakávanie kontinuity na poste predsedu. „Ale nikdy som sa tohto postu nedržal,“ zdôraznil.

Lipšic po marcových parlamentných voľbách oznámil, že zvažuje kandidatúru na predsedu KDH. V piatok novinárom povedal, že o kandidatúre na predsedu strany sa rozhodne do konca mája. Kongres KDH, na ktorom bude zvolený nový predseda hnutia, bude 23. júna v Ružomberku. V sobotu denník SME napísal, že bývalá premiérka Iveta Radičová odmietla ponuku podpredsedu KDH Daniela Lipšica na členstvo v novej politickej strane.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu