Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Živnostníkom by mali uľahčiť podnikanie licencie, tvrdí Figeľ

Ján Figeľ
Ján Figeľ

BRATISLAVA - Podpora živnostníkov je podľa KDH výhodnejšia ako podpora veľkých investorov. Ako na dnešnej tlačovej konferencii vysvetlil šéf strany Ján Figeľ, presne o túto skupinu podnikateľov je potrebné oprieť ekonomiku.

"Toto je najzdravšia a najistejšia cesta z krízy," dodal.
      
Strana tak chce pomôcť živnostníkom formou licencií. "Ide o paušálny poplatok za rok, ktorým si daňovník splní daňové a odvodové povinnosti," konštatoval podpredseda KDH Ján Hudacký. Výška poplatku bude závisieť od určených hraníc obratu.
      
Živnostníkom má pomôcť aj nový systém mikropôžičiek. Nielen oni, ale aj malé a rodinné firmy by tak mali získať financie na začatie alebo rozvoj podnikania vo všetkých regiónoch, avšak s dôrazom na oblasti s najvyššou mierou nezamestnanosti. Pôžičky sa budú poskytovať cez Národnú agentúru pre rozvoj malého a stredného podnikania.
      
Stredopravé KDH tiež navrhuje vytvoriť nový ombudsmanský post. Má ísť o ombudsmana pre malých podnikateľov a živnostníkov, ktorý má pôsobiť ako nezávislá inštitúcia a spolupracovať s komorami, združeniami a inštitútmi podnikateľov.
      
Spomínané návrhy KDH sú súčasťou volebného programu, pričom podpora živnostníkov je jedným z jeho troch pilierov. Ďalšími piliermi sú tvorba pracovných miest a zdravé verejné financie. "Ak má mať SR udržateľný rast, zdravé verejné financie, tak zamestnanosť musí byť v centre záujmu," uzavrel Figeľ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu