Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nočný útok aktivistov na politikov: Vybielili ich kvôli Gorile!

Sympatizanti hnutia Generácia '89 dnes v noci zabielili desiatky predvolebných bilbordov. Zobraziť galériu (6)
Sympatizanti hnutia Generácia '89 dnes v noci zabielili desiatky predvolebných bilbordov. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Biele KDH ešte viac obelelo! Sympatizanti hnutia Generácia '89 dnes pod rúškom noci po celom Slovensku vybielili desiatky bilbordov KDH ako aj ostatných parlamentných strán. Dôvodom má byť kauza Gorila ako aj iné kauzy, korupcia a rozkrádanie verejných financií, ktorých sa strany dopustili.

„Niektorí politici chcú biele a čisté Slovensko. I keď ho podaktorí z nich už rozkradli a vybielili viac než dosť, budú ho teda mať. Slovensko očistené do biela od dvadsaťdvaročného politického bahna vládnucich garnitúr,“ vysvetľuje vybielenie bilbordov v tlačovej správe Róbert Mihály z Generácie '89.

Hnutie akciou reaguje aj na predvolebnú kampaň KDH, ktorú kresťanskí demokrati odštartovali minulý štvrtok. Šéf KDH Ján Figeľ sa vtedy vyjadril, že biela je pre Slovensko alternatívou proti socialistickej červenej. „Som presvedčený, že s mladými v bielom a na bielom Slovensku  môžeme hovoriť o posolstvách, ktoré sú dôležité,“ povedal vo štvrtok. Časť verejnosti však vo výbere bielej farby vidí rasizmus.

Generácia '89 okrem nočnej akcie vyzýva hlavne mladých ľudí na ďalšie akcie k vyšetreniu kauzy Gorila, ktoré plánuje zrealizovať v blízkej dobe. „Apelujeme najmä na mladých ľudí a študentov, aby sa postavili na znak nesúhlasu špinavým praktikám a dlhodobo tak nastavili zrkadlo zmeny a nápravy spoločensko-politického úpadku,“ píše sa v správe.

V hnutí Generácia '89 sa realizujú mladí ľudia, študenti, umelci a sympatizujúci občania, „ktorí majú po krk dvadsaťdvaročného rozkrádania verejných financií a majetku štátu a nemienime sa už naďalej prizerať výsmechu občanom z tvárí politikov,“ píše sa ďalej. Chcú dosiahnuť väčšiu kontrolu politických činov a verejných financií. Hnutie vzniklo kvôli potrebe hájiť občianske a ľudské práva na Slovensku a zastáva názor, že úpadok spoločnosti môže zvrátiť najmä aktívna generácia mladých ľudí.


Predvolebný bilbord KDH

Ten istý bilbord po útoku aktivistov

Sympatizanti hnutia Generácia '89
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu