Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šéf SNS úprimný ako nikdy: Paródia na predvolebný spot SNS!

Jánovi Slotovi možno prerobený spot zmaže úsmev z tváre.
Jánovi Slotovi možno prerobený spot zmaže úsmev z tváre. (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Politici si už zvykli, že ich predvolebná kampaň býva predmetom ostrej kritiky zo strany verejnosti a častokrát dochádza k satirickým prerábkam ich snahy zaujať. Pokým SNS neváhala na svojich bilbordoch zosmiešniť policajného prezidenta Jaroslava Spišiaka do podoby Mickey Mousa, sama sa nedávno stala terčom kreatívneho Slováka, ktorý dal ich volebnému spotu nový rozmer.

Slovenská národná strana sa rozhodla na voličov zapôsobiť klipmi, ktoré hudobne podfarbila piesňami od legendy slovenského rocku, skupiny Tublatanka. "Hlavného umeleckého partnera do volebnej kampane sme si vyberali podľa národného cítenia, nie podľa ceny," uviedla na margo spolupráce hovorkyňa strany Jana Benková. To však ešte nikto netušil, že song Dnes mám rande so svojím mestom môže zámenou slôh vyvolať poriadne pobavenie.

V originálnom videospote sa líder SNS Ján Slota vžil do notoricky známeho textu "Dnes mám rande so svojím mestom, nejdem do baru, len tak chodím. Zdravím neóny známym gestom, práve odbilo desať hodín. Ja sa dnes iba túlam..." a pri prechádzke po Žiline zdraví "náhodných" okolidúcich, diskutuje s nimi a podáva im ruky. Samozrejme z tváre mu nikdy neschádza úsmev dotvárajúci emotívnu atmosféru.

Avšak ešte v ten istý deň, kedy sa klip objavil na YouTube, vznikla nová verzia, ktorá textom paroduje viaceré Slotove škandály. Jej autor pritom iba zamenil slohy z piesne. "Keď som v uliciach, som dosť biedny. Robím väčšinou to, čo nemám. Tvárim sa, že som zodpovedný, klamem, smejem sa, som zlý k ženám..." spieva sa vo videu.

Kontroverzný líder SNS má totiž za sebou viacero faux pas, počínajúc tým, keď vraj močil z balkóna reštaurácie až po situáciu, kedy údajne opitý vystúpil z luxusného auta na križovatke a ťažkopádne diskutoval s majiteľom druhého vozidla, ktorý si ho natáčal na mobil. Ján Slota sa taktiež nie raz prejavil ako"gentleman", keď príslušníčky nežnejšieho pohlavia počastoval vulgárnymi slovami.

"Ty p...! Okamžite pusť môjho šoféra! Kto si ty, načo si tu?! Ty p...!,“ mal povedať predseda SNS v roku 2009 policajtke z Úradu na ochranu ústavných činiteľov, ktorá nechcela pustiť Slotovho šoféra do garáže Národnej rady. A podobných periel by sa našlo oveľa viac.

Či sa národniari na ich prerobenom spote dobre pobavia alebo im zamrzne úsmev na tvári, sa uvidí. Nemali by však vo svojom prípade používať dvojaký meter. Keď Slovensko polepili bilbordmi Jaroslava Spišiaka ako Mickey Mousa hovorkyňa SNS pišla s obhajobou, že nejde o zosmiešňovanie, ale "poukázanie na zlyhania niektorých verejne činných osôb", a preto siahli po takomto "expresívnom vyjadrení."

Prerobený klip

SNS spot - prerábka

 

Originálny spot

SNS spot - originál

 

A to najlepšie na záver

Upozornenie - obsahuje vulgarizmus

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu