Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Do vedenia parlamentu zrejme zasadne aj žena

Predseda ÚVK Péter Nyilfa (vľavo) odovzdáva osvedčenie poslancovi NR SR Robertovi Ficovi
Predseda ÚVK Péter Nyilfa (vľavo) odovzdáva osvedčenie poslancovi NR SR Robertovi Ficovi (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Vo vedení Národnej rady SR by mala byť aj žena. Minimálne jedno zo štyroch podpredsedníckych kresiel by za Smer-SD mala obsadiť príslušníčka nežného pohlavia. Kto to bude, dnes líder Smeru-SD Robert Fico neprezradil.

"S veľmi vysokou pravdepodobnosťou to bude veľmi elegantná dáma," vyhlásil Fico pred novinármi. Naposledy bola vo vedení parlamentu z radov žien Anna Belousovová, a to v rokoch 2006 - 2010.
      
Druhé kreslo podpredsedu, ktoré tiež obsadí Smer-SD, bude patriť mužovi. "Ešte stále alternujem jedného kandidáta na podpredsedu NR SR s ministerským kreslom," prezradil Fico. Istá je tak zatiaľ len nominácia Jána Figeľa (KDH), druhé kreslo podpredsedu, ktoré Smer-SD prenechal opozícii, obsadia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti. Tí svojho kandidáta ešte neprezradili. Malo by sa tak stať dnes popoludní, kedy sa budúca opozícia opäť stretne za okrúhlym stolom.
      
Štyria podpredsedovia NR SR majú podobne ako šéf parlamentu k dispozícii kanceláriu, limuzínu so šoférom aj plateného poradcu. Rovnako má celé päťčlenné vedenie snemovne právo kedykoľvek vystúpiť v pléne, aj mimo poradia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu