Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Polícia má štyri podnety pre podozrenie z volebnej korupcie

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA - Polícia eviduje štyri podnety pre podozrenie z trestného činu volebnej korupcie. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová. Jeden podnet zaznamenali v Bratislave, jeden v Trebišove a dva v Poprade.

V Trebišove pribudlo v týchto dňoch ďalšie anonymné trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu volebnej korupcie. Polícia podľa Baloghovej postupuje zákonným spôsobom. Prípady v Bratislave a Trebišove preveruje. V dvoch prípadoch v Poprade už vyšetrovateľ Úradu boja proti korupcii začal trestné stíhanie vo veci. Vyšetrovanie pokračuje. Bližšie informácie bude môcť polícia poskytnúť po ukončení procesných úkonov.

Trestného činu volebnej korupcie sa dopustí ten, kto priamo alebo cez sprostredkovateľa poskytne, ponúkne alebo sľúbi úplatok tomu, kto má právo voliť, a to s cieľom, aby volil určitým spôsobom, nevolil určitým spôsobom alebo nevolil vôbec, prípadne sa nezúčastnil na voľbách. Páchateľom tohto trestného činu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky a v niektorých prípadoch na jeden až päť rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu