Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Dzurinda: Roky som tŕňom v oku ľuďom, ktorí nemajú najlepšie úmysly

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda

BRATISLAVA - Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda je podľa vlastných slov roky tŕňom v oku nezodpovedným ľuďom, ľuďom, ktorí nemajú najlepšie úmysly a súčasný tlak na jeho osobu iba svedčí o tom, že vždy bojoval proti korupcii. Vyhlásil to v predvolebnom rozhovore. Vyjadrenia, že je to práve on, kto ťahá preferencie SDKÚ-DS nadol, pochádzajú podľa neho od ľudí, ktorí chcú túto stranu zničiť.

"Spomeňte si, ako brutálne na mňa pred dvoma rokmi zaútočil Robert Fico. Odvtedy sme celý rok nosili naše účty na políciu, aby po roku vyšetrovatelia a generálna prokuratúra konštatovali, že toto preverovanie končí tak, že vôbec nie je dôvod začínať trestné stíhanie," podotkol. Napriek tlaku na svoju osobu tvrdí, že v posledných týždňoch nebola chvíľa, kedy by pripúšťal scenár z roku 2010, teda odchod z kandidátky, alebo aspoň zo straníckej funkcie.

 Kauzu Gorila považuje Dzurinda za brutálny útok, atentát a šialenú konšpiráciu voči SDKÚ-DS. "A pritom my s tým nič nemáme. Bol som prvý slovenský politik, ktorý sa po novom roku k celej veci vyjadril. Stačí, keď si pozriete prvé štyri strany Gorily a zistíte, že riaditeľ SIS, ktorého som ja navrhol, odpočúval podozrivé osoby až do odovzdania moci vláde Roberta Fica. Vtedy po mesiaci SIS vypla odpočúvanie. Za mňa polícia vyšetrovala, po nástupe novej vlády orgány prestali konať. Táto pravda nakoniec vyhrá," tvrdí.

Na otázku, či je preňho niečo zo spisu uveriteľné, odvetil, že je to anonym, ale miera konkrétnosti je taká vysoká, že bolo povinnosťou Ficovej vlády to vyšetriť. "Žasnem, že nikto nebol za mnou, keď sa tam píše, že Hrušovský zobral od Siemensu 200 miliónov korún a keď som to zistil, musel sa so mnou podeliť. Nevidíte, aká to je šialená blbosť? Môžem teraz povedať, či verím alebo neverím, či pán Haščák alebo nejaká skupina snívali svoje sny? Keď za politickou scénou spriadali sny alebo aj trestné činy, tak nech sa to vyšetrí," odporučil. Dzurinda zopakoval, že nezobrali ani cent. "Takže je tam veľa blbín, ale viem ja vylúčiť, že niekto sníva či organizuje nejakú zločineckú skupinu?" pýtal sa.

Líder SDKÚ-DS je presvedčený, že nikto nepovedal v tomto štáte ani v náznaku, že by on urobil niečo zlé. "Viete prečo? Lebo som nič zlého neurobil, mám čisté ruky. Nikto na svete nemôže povedať, že som niečo spáchal," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu