Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Do parlamentu by sa chceli dostať aj piráti a Kotlebova ĽS NS

Marian Kotleba
Marian Kotleba

BRATISLAVA - Predčasných parlamentných volieb v marci 2012 by sa chcela zúčastniť okrem iných aj Slovenská pirátska strana (SPS). Politický subjekt pritom ešte stále nesplnil požiadavky potrebné na registráciu strany.

"O hlasy voličov sa bude SPS uchádzať na kandidátke inej politickej strany. Vzhľadom na to, že táto strana ešte nezverejnila kandidátku, tak vám k tomu nemôžeme povedať nič bližšie, taká je dohoda s touto stranou," uviedol Milan Gvoth z tlačového odboru SPS. Zástupcov iných politických subjektov na svojej kandidačnej listine najčastejšie predstavuje líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igor Matovič. Ten dnes jednoznačne nepoprel, že by sa na jeho kandidátke predstavitelia nezaregistrovanej strany mohli objaviť.

"So žiadnymi stranami nerokujeme. Máme však veľmi veľký počet uchádzačov, takže nemôžem povedať, či tam nie sú aj títo ľudia," povedal. Naposledy strana s pirátskou ideológiou zaznamenala významný úspech v septembri. V krajinských voľbách v Berlíne získala podporu takmer deväť percent. Za jej výsledkom bolo vtedy predovšetkým sklamanie voličov z tradičných politických subjektov.

Na voľbách by sa mohla zúčastniť aj Ľudová strana Naše Slovensko (ĽS NS), ktorú v júni 2010 reprezentoval Marian Kotleba. Strana sa plánuje uchádzať o priazeň voličov, no k programu ani k svojej kandidátke sa nechce vyjadrovať skôr, ako ju zaregistruje Ústredná volebná komisia. V posledných voľbách ĽS NS odovzdalo svoj hlas viac ako 33

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu