Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

ĽS-HZDS by mali do volieb viesť Mečiar, Kozlík a Tóthová

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar

BRATISLAVA - Ľudovú stranu - Hnutie za demokratické Slovensko (ĽS-HZDS) by mala podľa informácií viesť do predčasných parlamentných volieb trojica Vladimír Mečiar, Sergej Kozlík a Katarína Tóthová. O kandidačnej listine má definitívne rozhodnúť Republikový a nominačný snem strany v sobotu 3. decembra v Ružomberku.

Predseda Mečiar by mal byť na čele kandidátky napriek tomu, že sa v strane ozývajú aj hlasy, ktoré by prijali zmenu na predsedníckom poste. ĽS-HZDS zároveň plánovala postaviť do parlamentných volieb nového volebného lídra. Doteraz žiadneho nenašla. Do boja o kreslo v Národnej rade SR sa však vráti europoslanec Kozlík, ktorý dúfa, že svojej strane pomôže.

Ak by bola ĽS-HZDS vo voľbách úspešná, Kozlík by sa vedel vzdať kresla v Európskom parlamente. "Uvažoval by som nad návratom do slovenskej politiky," povedal. Návrat by ho lákal aj preto, že hoci je európska politika "nesmierne zaujímavá", tá domáca je "šťavnatejšia". Kozlík prípadný návrat do slovenskej politiky vníma aj ako "istý vzťah a zodpovednosť k voličom ĽS-HZDS".

Europoslanec pripúšťa, že sila mečiarovcov dnes nie je ako kedysi, no je presvedčený, že do politiky má strana ešte čo povedať. "Ideme zabojovať a budeme sa snažiť o čo najlepší výsledok," vyhlásil s tým, že voličov by mohol osloviť napríklad ekonomický program ĽS-HZDS.

Ľudí by chcela strana podľa Kozlíka oslovovať otázkami obnovy poľnohospodárstva, revitalizácie vidieka, lepšieho plnenia funkcií štátu či zavedením progresívnej dane s podporou investícií. Firmy by si podľa Kozlíka od vyrubenej dane z príjmu mohli odrátať výšku reinvestovaného zisku. "Ekonomický program ĽS-HZDS by mohol byť pomerne výrazný," uzavrel europoslanec.

Predčasné voľby, ktorými sa skráti funkčné obdobie vlády Ivety Radičovej (SDKÚ-DS), sa uskutočnia 10. marca 2012. Politické strany, ktoré sa na nich chcú zúčastniť, musia podať svoje kandidačné listiny do 11. decembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu