Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

SaS si musí vyriešiť dve dilemy, tvrdí Dzurinda

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Strana SaS si musí podľa predsedu SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu vyriešiť dve dilemy. „Myslím si, že SaS je konfrontovaná s dvoma ťažkými témami. Po prvé s morálno-politickým zlyhaním. Je to strana, ktorá povalila svoju vlastnú vládu. Myslím si, že bude pod tlakom dať odpoveď na túto dilemu,“ povedal Dzurinda.

 

Druhý veľký problém vidí Dzurinda v tom, že SaS tak dlho hľadala agendu, až ju našla v populistickom odmietaní Európy, čo je pre Slovensko životu nebezpečné. Znovu vytlačiť Slovensko na okraj európskeho diania znamená podľa neho stratiť vplyv na rozhodovanie v EÚ. A nielen to.

„My sme otvorenou ekonomikou, ktorá umiestňuje 80 percent svojho HDP v zahraničí. Sme bytostne zainteresovaní na tom, či sa únii darí, alebo nedarí. Domnievam sa, že tu sa lídri SaS pomýlili, keď hľadali náplň a agendu. Rovnako sa pomýlili, keď hľadali stranícku agendu nad reálny záujem SR,“ zdôraznil.

Strana SaS v parlamente nepodporila v októbri navýšenie eurovalu, čím zároveň nevyslovila dôveru vláde Ivety Radičovej. Následne sa rozpadla súčasná vládna koalícia, ktorá vznikla po voľbách v roku 2010. Politickí lídri sa dohodli na skrátení volebného obdobia. Predčasné parlamentné voľby budú v marci 2012.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu