Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Slota: Sme zásadne proti vytváraniu superštátu pod rúškom EÚ

Ján Slota
Ján Slota

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) je zásadne proti tomu, aby sa v Európe vytváral pod rúškom EÚ nejaký superštát, ktorý zmaže rozdiely medzi jednotlivými štátmi.

"Bol by to koniec všetkých malých národných štátov. Utopili by sme sa v tých veľkých záujmových politických sférach Nemecka, Francúzska, Veľkej Británie. To by bol koniec významu EÚ," tvrdí šéf národniarov Ján Slota v knihe českých autorov Dušana Spáčila a Kateřiny Čechovej "Jak praskaly švy".
      
Slota vidí úlohu EÚ najmä v oblasti ekonomickej, hospodárskej a bezpečnostnej voči krajinám mimo EÚ. Ujednotená by mala byť aj zahraničná politika. "Napríklad aktuálne v obrovskej migračnej vlne zo severnej Afriky do krajín EÚ, pretože ide o veľmi nebezpečný jav a EÚ nie je pripravená na jeho riešenie," uviedol predseda SNS.
      
Zároveň je presvedčený, že členstvo v únii a NATO vyriešili slovensko-maďarské vzťahy. "Máme tu príklady z nedávnej minulosti, keď dva suverénne štáty, členovia NATO Turecko a Grécko bojovali o Cyprus v regulárnej vojne, kde padli na oboch stranách tisíce ľudí - a NATO sa na to len pozeralo. Snažilo sa to síce riešiť náznakmi diplomatických krokov, ale v konečnom dôsledku napokon rozhodli zbrane a nie diplomacia," vysvetlil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu