Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sulík príde o flek predsedu parlamentu!

Richard Sulík
Richard Sulík

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Richard Sulík podľa podpredsedu KDH Pavla Abrhana zlyhal a preto stratil jeho dôveru. Pre Abrhana to znamená aj všetky konzekvencie, ako aj Sulíkovo odvolanie z funkcie šéfa parlamentu.

Podľa informácií agentúry, ak predseda Národnej rady SR Richard Sulík nezareaguje na výzvu premiérky Ivety Radičovej a neodstúpi, parlament ho pravdepodobne odvolá z funkcie. Odvolanie Sulíka z postu šéfa NR SR potvrdili viacerí politici koalície.

Predsedníčka vlády Iveta Radičová po hlasovaní o dôvere vláde a eurovale vyzvala predsedu parlamentu, aby bol chlap a odstúpil z funkcie. Rovnako vyzvala aj ministrov jeho strany, aby odstúpili. K výzve premiérky sa pridal aj predseda KDH Ján Figeľ.

Predseda SaS a parlamentu Richard Sulík ešte v noci uviedol, že nevidí najmenší dôvod na odstúpenie z pozície predsedu parlamentu len preto, že si to Iveta Radičová želá. „Moje odvolanie, samozrejme, budem akceptovať s pokorou," napísal Richard Sulík na stranícku internetovú stránku.

V noci parlament nevyslovil vláde dôveru po tom, čo za jej vyslovenie nehlasovala vládna SaS. Hlasovanie o dôvere vláde bolo spojené s hlasovaním o zvýšení eurovalu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu