Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Radičová sa vzdáva bez boja, tvrdí politológ Horský

Michal Horský
Michal Horský

BRATISLAVA - Gesto predsedníčky vlády, ktorá ponúka do hry svoju abdikáciu len preto, že sa koaliční partneri nevedia zjednotiť na spoločnom stanovisku k hlasovaniu o eurovale, je pre verejnosť nezrozumiteľné. Tvrdí to politológ Michal Horský.

Premiérka Iveta Radičová dnes po Koaličnej rade vyhlásila, že sa do rána rozhodne, aký postup navrhne v súvislosti s eurovalom. Jednou z možností je, že ponúkne svoju demisiu. "Takto to vyzerá, že sa premiérka vzdáva bez boja," povedal Horský. Podľa jeho slov by verejnosť skôr uvítala, keby premiérka "doviedla rokovania s koaličnými partnermi do úspešného konca, prípadne keby spojila hlasovanie o eurovale s dôverou vláde."

Premiérka Iveta Radičová sa do rána rozhodne, aký postup navrhne v súvislosti s eurovalom. Koaliční partneri sa totiž ani dnes nedokázali dohodnúť na podpore eurovalu 1 a 2. Premiérka zdôraznila, že to bude jej osobné rozhodnutie. Oznámi ho na stretnutí s predsedami koaličných strán, ktoré bude ráno o 9:00 na Úrade vlády SR.

Podľa informácií predsedníčka vlády ponúkla dnes večer na Koaličnej rade tri alternatívy – spojenie hlasovania o eurovale s vyslovením dôvery vláde, demisiu, ak euroval v parlamente neprejde, ale aj demisiu ešte pred hlasovaním, aby sa vytvoril priestor na ďalšie rokovania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu