Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Lídri sa na eurovale nedohodli, Radičová sa rozhodne do rána

Iveta Radičová a Richard Sulík
Iveta Radičová a Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Lídrom vládnych strán sa ani na dnešnom zasadnutí Koaličnej rady nepodarilo dohodnúť na spoločnom postupe pri hlasovaní o eurovale. Rokovania tak budú pokračovať v utorok (11.10.) o 9. hodine na Úrade vlády SR. Novinárom to potvrdil líder OKS Peter Zajac.

Absenciu dohody následne potvrdila aj premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS), ktorá prišla na krátku tlačovú konferenciu v sprievode odporcu eurovalu Richarda Sulíka (SaS). Ten sa nevyjadril vôbec a novinári nemali ani možnosť klásť otázky.
      
"Rokovali sme otvorene a musím povedať, že medzi partnermi nedošlo k dohode. Ohľadom ďalšieho postupu sa stretnú predsedovia strán ráno o 9. hodine v priestoroch Úradu vlády SR," priblížila Radičová. Podľa jej slov je na zodpovednom rozhodnutí, aký postup sama navrhne koaličným partnerom. "Rozhodnem sa do rána," avizovala. V hre je napríklad spojenie hlasovania o eurovale s hlasovaním o dôvere vláde či hrozba demisie v prípade neschválenia záchranného mechanizmu.
      
Podľa Radičovej sú chvíle, keď sa hovorí ťažko a hlavne v situácii, keď vážna, dramatická a prehlbujúca sa kríza si vyžaduje veľmi rýchle riešenia. "SR je krajina malá a len ťažko dokáže čeliť týmto vážnym problémom osamotená. Bez nadnárodných programov je veľmi malá šanca, že zvládneme toto kritické obdobie s čo najmenšími bolesťami," dodala.
      
NR SR by mala hlasovať o eurovale už v utorok popoludní. Koalícii stále chýbajú hlasy SaS. Premiérka dnes podľa informácii pred poslaneckým klubom SDKÚ-DS aj pred prezídiom strany ponúkla svoju demisiu v prípade, že sa nepodarí dosiahnuť dohodu o eurovale. Podľa denníka Sme však Radičovej viacerí ľudia z vedenia strany odporúčali, aby radšej nechala spojiť hlasovanie o eurovale s dôverou vláde.

Lídri sa na eurovale nedohodli

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu